Managed hosting door True

Tech Data koopt Avnet-onderdeel voor 2,6 miljard

 

Investering

Distributeur Avnet verkoopt zijn ‘technology solutions’-tak aan mededistributeur Tech Data Corporation. Voor het verkochte bedrijfsonderdeel ontvangt de distributeur 2,4 miljard dollar in cash en 2,8 miljoen aandelen van Tech Data ter waarde van tweehonderd miljoen dollar.

‘Avnet gaat zich na deze verkoop focussen om leider in design chain en supply chain services te worden. Wij gaan investeren in ‘embedded’ oplossingen, het internet of things en belangrijke digitale platformen. Door deze investeringen willen we ons portfolio uitbreiden en nieuwe klanten aantrekken’, aldus William Amelio, ceo van Avnet. Beide Amerikaanse bedrijven geven daarnaast aan dat ze gaan samenwerken om IoT- en end-to-end-oplossingen te ontwikkelen.

Van data center tot huiskamer

‘Deze transactie positioneert ons tot de eerste it-distributeur met de meest diverse end-to-end oplossingen, van het data center tot de huiskamer’, aldus ceo van Tech Data Bob Dutkowsky. Hij benadrukt dat het ‘technology solutions’-team van Avnet geïntegreerd wordt binnen het team van Tech Data. 

Transactie

Avnet verwacht 3,75 tot 4,75 dollar per aandeel te krijgen bij de verkoop. De distributeur denkt de transactie in het eerste of tweede kwartaal van 2017 af te ronden.

De technology solutions-tak van Avnet is een wereldwijde it-oplossingsdistributeur die klanten en partners heeft in meer dan tachtig landen. In 2016 behaalde het gehele bedrijf, Avnet Inc, 26,2 miljard dollar omzet in het fiscale jaar dat liep van 27 juni 2015 tot 2 juli van dit jaar. 

Tech Data Corporation distribueert technologische producten, services en it-oplossingen. Samen met 115.000 resellers is de Amerikaanse firma actief in meer dan honderd landen. Tech Data behaalde in 2015 27,7 miljard dollar aan netto omzet.  


Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5839780). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.