Managed hosting door True

Fujitsu Services wint ABC Award van CDG

 

Gisteravond heeft Fujitsu Services uit handen van Peter Hoekstra, CEO CDG Europe, de ABC Award uitgereikt gekregen. Deze prijs is een initiatief van CDG en zijn leveranciers.

Donderdagavond 21 april werd bekend gemaakt wie de ABC Award 2005 gewonnen heeft. Dat is Fujitsu Services geworden, met het project “STIBOB, Stichting Bevolkingsonderzoek Borstkanker”. De Award werd tijdens een feestelijke avond in stadion Galgenwaard te Utrecht uitgereikt door Peter Hoekstra, CEO CDG Europe, aan vertegenwoordigers van Fujitsu Services.

“De ABC Award is een gezamenlijk initiatief van CDG en haar leveranciers waarbij CDG partners gevraagd wordt om de meest prestigieuze (inventief, maatschappelijk verantwoord, innovatief, kostenbewust & doeltreffend) projecten op te tekenen en ter beoordeling aan een jury voor te leggen.”

De vakjury, bestaande uit Wiegert van Dijk - chefredacteur Computer Reseller News (CRN), Ron Onrust – hoofdredacteur LanVision en Marcel Beelen - freelance journalist van o.a. NetOpus, heeft na gedegen onderzoek STIBOB als award-winnaar gekroond. De primaire doelstelling van ‘STIBOB’ was “het implementeren van beveiligde werkplek functionaliteit die vanaf iedere locatie beschikbaar moest zijn”. De jury bepaalde de winnaar puur aan de hand van het project, zonder de naam van het bijbehorende bedrijf te kennen. Dit om optimale objectiviteit te garanderen.

STIBOB is het resultaat van een samenwerkingsverband van negen regionale screeningorganisaties die zich bezig houden met borstkankeronderzoek in Nederland. Voorheen maakte iedere screeningorganisatie gebruik van een eigen IT-infrastructuur en informatiesystemen voor de registratie en analyse van borstkanker. Fujitsu Services heeft samen met STIBOB gekozen voor het onderbrengen van de centrale IT-infrastructuur in het regionale datacenter van Fujitsu Services. Gebruikmakend van de Fujitsu ISP infrastructuur en de software van o.a. Citrix is toegang voor zowel de vaste als mobiele registratiepunten (de bussen die op locatie onderzoek verrichten) tot de IBOB applicatie gerealiseerd.

Juist bij het aanbieden van bedrijfskritische informatie vanaf verschillende locaties spelen de factoren veiligheid, beschikbaarheid en werkplekbeheer een essentiële rol. Gebruikers benaderen nu de bedrijfskritische applicaties middels Citrix Presentation Server 3.0 en door gebruik te maken van een token oplossing wordt beveiligde authenticatie gewaarborgd. Middels deze gecentraliseerde oplossing met een optimale beschikbaarheid via het vaste en/of mobiele netwerk worden de medewerkers van STIBOB in staat gesteld om dit belangrijke werk overal en op elk gewenst tijdstip uit te kunnen voeren.

Eervolle vermelding verdienen uiteraard ook de nummers 2 en 3. De tweede plaats werd ingenomen door AAC Cosmos B.V. met het project “JHV Exploitatie” waar de Stepco Group met het project “Schooldesk”, de serverloze school” de derde plaats veroverde.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/577323). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.