Managed hosting door True

Gratis toegangskaarten voor CeBIT 2016

 

Deutsche Messe, organisator van CeBIT, de grootste ict-beurs ter wereld, biedt it-professionals de kans gratis het evenement te bezoeken in de week van 14 tot en met 18 maart 2016 in Hannover. Dit jaar is net als bij de editie van 2015 de digitale economie (d!conomy) het thema. Zwitserland is ditmaal partnerland van de vak- en handelsbeurs.

Eén van de thema's onder de d!conomy-paraplu, die op de CeBIT 2016 aan bod komen is, het internet der dingen (IoT: internet of things). Daarnaast is er volop aandacht voor cloud computing, datacenters, ict-beveiliging, software-ontwikkeling en architectuur en, voor de eerste keer, de zakelijke mogelijkheden die drones bieden.

Verder mogen zo'n 250 start-ups zich onder de noemen Scale 11 presenteren aan ervaren ondernemers, investeerders en vertegenwoordigers van organisaties die hen verder kunnen helpen met hun bedrijf.

Daarnaast biedt de CeBIT 2016 natuurlijk de gebruikelijke hallen vol met bedrijven die zich presenteren op terreinen als digital business solutions, enterprise content management, marketing & sales solutions, enterprise resource management, research & innovation en communication & networks. En er zijn de bekende themahallen/ruimtes als Planet Reseller, Public Sector Parc, Campus Mittelstand, Job & Career at CeBIT en Global Sourcing Area. 

Enthousiasme

Ook is er weer het centrale conferentieprogramma met zo'n tweehonderd sprekers. Een bijzonder onderdeel van het conferentieprogramma is een ééndags-seminar over de Digitale Agenda van de Europese Commissie. Onder leiding van EU-commissaris Günther Oettinger discussiëren vertegenwoordigers uit de politiek en de economie over de ontwikkeling van de digitale Europese markt.

Volgens Deutsche Messe is er een groeiend enthousiasme onder ict-bedrijven om aanwezig te zijn op de inmiddels puur zakelijke ict-beurs. Een aantal grote Chinese bedrijven, waaronder ZTE, Huawei en Alibaba, zijn dit jaar opnieuw van de partij. Daarnaast geven grote namen als Konika Minolta, IBM, Microsoft, Intel, SAP, Amazon WebServices, T-Systems, Salesforce  ook acte de présence alsook Software AG. Dit Duitse softwareconcern is al jarenlang een trouwe partner van de CeBIT.

Zwitserland

Waar vorig jaar China het partnerland was, heeft de CeBIT in 2016 voor Zwitserland gekozen. Het land laat zich steeds meer zien op de CeBIT en de groeiende ict-sector is inmiddels met tweehonderdduizend ict-specialisten en een waarde van circa 27 miljard Zwitserse franc de op vijf na grootste industrie in het land.

In een speciaal paviljoen etaleren zo'n zestig Zwitserse bedrijven, start-ups en (universitaire) instellingen hun zakelijke toepassingen. Daaronder bedrijven en organisaties als SIX Group, AdNovum Informatik, Wingtra (drones), ETH Zurich, Noser en Swisscom.

CeBIT zag in 2015 het aantal bezoekers voor het eerst sinds jaren weer stijgen: van 208.000 naar 221.000. Ruim 23 procent daarvan kwam van buiten Duitsland. De meeste niet-Duitse bezoekers kwamen uit Nederland. Er waren 3300 standhouders.

Gratis toegangskaart

CeBIT

Gratis kaarten zijn opvraagbaar via deze link:

http://www.cebit.de/promo?c7xdq

Wie op de link klikt komt direct in de ticketregistratie terecht, de code is dan automatisch al ingevuld. Na succesvolle registratie ontvangt men het ticket ter waarde van 60 euro op het opgegeven e-mailadres.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5706646). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.