Managed hosting door True

InTechnology neemt Allasso over

 

Articon-Integralis, heeft haar distributiedochter Allasso verkocht aan het Engelse InTechnology voor ruim 28 miljoen euro.

InTechnology is gespecialiseerd in dataopslag, -beheer en -beveiliging. De overname is nog afhankelijk van toestemming van de aandeelhoudersvergadering die op 23 juni plaats vindt. Articon heeft vorig jaar haar strategie onder de loep genomen en concludeerde dat er niet genoeg middelen waren om de twee divisies, Allasso en Integralis, beiden te ontwikkelen. Daarom werd besloten om Allasso te verkopen en de bedrijfsvoering verder te concentreren op ICT-dienstverlener Integralis. In 2002 realiseerde Allasso een omzet van 117 miljoen euro. De winst (EBITDA) bedroeg 10,5 miljoen euro. Na de overname door InTechnology ontstaat een bedrijf met een jaarlijkse omzet van 400 miljoen euro en 470 medewerkers. Er zullen door de overname naar verwachting geen banen verloren gaan. ‘Ik zie deze aankondiging als zeer goed nieuws voor ons,’ zegt Hendo Weernink, managing director van Allasso Benelux. ‘Door toevoeging van de highend storage topfabrikaten kunnen wij binnen Europa doorgroeien naar een Value Added Specialised Distributor.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5604). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.