Managed hosting door True

Ingram Micro kondigt nieuwe CEO aan

 

Gregory Spierkel is vanaf 1 juni de nieuwe CEO van Ingram Micro. Hij neemt het stokje over van Kent Foster, die zijn functie neerlegt, maar wel als bestuursvoorzitter betrokken blijft bij het bedrijf. Spierkel's functie wordt overgenomen door Kevin Murai.

'Het bestuur gelooft dat Kent's prestaties de laatste vijf jaar voorbeeldig zijn geweest en het bedrijf heeft geluk dat hij aan wil blijven als bestuursvoorzitter,' zegt Joe Wyatt, lead director van het bestuur van Ingram Micro. 'Bij bijna elke meting kwam naar voren dat het bedrijf onder Kent sterker en levendiger is geworden. De verbeteringen die tijdens zijn leiderschap zijn doorgevoerd zijn groot geweest.'

Spierkel begon in 1997 bij Ingram Micro as president van de regio Azie-Pasific. Hij was erbij toen Electronic Resources werd overgenomen, dat de aanwezigheid van het bedrijf in de regio garandeerde. Twee jaar later werd hij president van Ingram Micro Europa, waar hij de winstmarge van het bedrijf vergrootte. Hij werd gepromoveerd tot corporate president in maart 2004. Voor hij bij Ingram Micro begon, werkte Spierkel 11 jaar bij Mitel Corporation, een bedrijf dat is gespecialiseerd in telecommunicatie and semiconductor producten, waar hij president van de regio Noord Amerika was en vice president van global sales and marketing.

Murai kwam in 1988 bij Ingram Micro als een information systems manager voor de regio Canada. Hij werd vice president van dezelfde regio in 1993 en president van Ingram Micro Canada in 1997. Begin 2000 werd hij gepromoveerd tot president van Ingram Micro VS en werd twee jaar later president van de Ameraanse regio toen Canada en de VS als regio's samengevoegd werden. In maart 2004 werd hij corporate president.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/555138). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.