Managed hosting door True

Accenture krijgt nieuwe managing director

 

Accenture maakt vandaag bekend Anja Groenewoud te benoemen als nieuwe leider van haar 'Resources Marktgroep'. Groenewoud is de eerste vrouw die, in Nederland, aan het hoofd zal staan van deze marktgroep.

Groenewoud is de tweede vrouw die toetreedt tot het, uit zes personen
bestaande, bestuur van Accenture Nederland. Ze werkt sinds 1989 bij Accenture en is de laatste jaren vooral actief in de energiesector.

Sander van ’t Noordende, managing director van Accenture Nederland, ziet in Groenewoud een goed voorbeeld van hoe vrouwelijke eigenschappen en leiderschap waarde toevoegen aan een door mannen gedomineerde organisatie. 'Zij weet goed een team aan zich te binden en een positieve op resultaatgerichte werksfeer te creëren,' aldus Van ’t Noordende. 'Ik ben er dan ook van overtuigd dat Anja de marktgroep nog succesvoller zal maken in commercieel opzicht, maar vooral ook in het leveren van de aan de klant gecommitteerde resultaten.'

Voor vrouwen heeft Groenewoud binnen Accenture een lans gebroken door als partner parttime te gaan werken. Ze is actief betrokken geweest bij een wereldwijd programma (A Great Place to Work for Women) dat de mogelijkheden voor vrouwen binnen Accenture heeft versterkt. Accenture voert sindsdien een actief beleid voor meer vrouwen in de top. Zo is op dit moment de directeur van Accenture lid van het ’ambassadeursnetwerk’ van het ministerie van Sociale Zaken dat initiatieven ontplooit om het glazen plafond voor vrouwen naar de top te doorbreken.

Groenewoud studeerde in 1989 af in bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Waarna zij gelijk bij Accenture kwam werken. In tien jaar tijd klom zij op naar de positie van partner. Zij heeft als partner twee jaar parttime gewerkt en werkt nu 75 procent om naast de volledige verantwoordelijkheid als partner van Accenture ook drie keer per week als moeder bij de school te staan. In de tijd dat ze parttime partner was heeft ze een postacademische opleiding 'Counseling in Context’ afgerond aan de universiteit van Utrecht. Groenewoud was onder andere werkzaam bij de overheid, ziekenhuizen en de laatste acht jaar in de energie sector bij bedrijven als o.a. Eneco, NUON en Essent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/554857). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.