Managed hosting door True

Software AG sluit partnerovereenkomst met Rivet

 

Software AG heeft een partnerovereenkomst gesloten met Rivet Software. De XBRL-rapportageproducten van Rivet Software worden opgenomen in het Software AG Ditigal Reporting Platform. Zodoende ontstaa er één oplossing voor XBRL-bedrijfsrapportages.

Software AG’s Digital Reporting Platform (DRP) en Rivet’s Dragon Tag stellen financiële professionals in staat om zelfstandig XBRL-rapporten te maken, zonder afhankelijk te zijn van specialisten in de back-office. Zo kunnen XBRL rapportages sneller aangepast worden om te anticiperen op regelgeving zoals Sarbanes-Oxley en Basel II.

XBRL is de standaard voor het definiëren, uitwisselen en opslaan van financiële informatie voor toezichthouders, beurzen, statistische organisaties, banken en bedrijven. De XBRL-standaard maakt het mogelijk om, zonder handmatige tussenkomst, financiële informatie uit verschillende bronnen makkelijk te verzamelen, te vergelijken en uit te wisselen. XBRL leidt tot meer efficiënte, nauwkeurige, transparante en betrouwbare informatieketens.

Veel toezichthouders zullen organisaties verplichten om de informatie aan te leveren volgens de XBRL-standaard. De Belgische belastingdienst stelt XBRL verplicht vanaf 2006, de Nederlandse en Engelse belastingdiensten volgen in 2007. Toezichthouders als de SEC in Amerika, beginnen vanaf april 2005 met het accepteren van XBRL documenten.

‘Gebruikers van het Digital Reporting Platform van Software AG kunnen met Dragon Tag van Rivet eenvoudig zelf XBRL-rapportages samenstellen uit financiële gegevens in Microsoft Word- en Microsoft Excel-documenten,’ zegt Christian Barrios Marchant, lid van de raad van bestuur van Software AG. ‘Door de complexiteit van XBRL rapportages te verbergen onder het gebruiksgemak van desktop-software kunnen financieel specialisten zelf documenten markeren, herzien, valideren en exporteren.’

‘Rivet’s partnership met Software AG maakt het voor organisaties mogelijk om sneller en kostenffectiever aan te passen en te complimenteren aan de wereldwijde XBRL standaarden,’ stelt Mike Rohan, president van Rivet Software.

Zowel Software AG als Rivet Software zijn actieve leden van XBRL International, een internationaal non-profit consortium van meer dan 250 bedrijven, organisaties en overheidsinstanties die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling, onderhoud en adoptie van de XBRL-standaard.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/550868). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.