Managed hosting door True

Western Digital stelt vooruitzichten positief bij

 

Western Digital heeft de verwachtingen voor het derde kwartaal van het fiscaal jaar 2005, dat eindigt op 1 april 2005, in positieve zin bijgesteld. Het bedrijf heeft aangegeven dat de prijzen voor desktop-hard drives bij de eigen distributie en bij OEM-klanten beter waren dan verwacht.Ook was de vraag naar hogecapaciteit-hard drives voor consumenten-PC's en consumentenelektronica groot, wat leidde tot een betere productmix.

Western Digital verwacht in het derde kwartaal een winst per aandeel te realiseren, die ligt tussen de 29 en 31 dollarcent. De omzet zal naar verwachting uitkomen tussen de $900 en $915 miljoen, met een brutomarge van ongeveer 18 procent. De operationele kosten zullen naar verwachting uitkomen op $96 miljoen. Het bedrijf gaf in januari 2005 aan dat het voor het derde kwartaal een winst per aandeel verwachtte van 16 tot 19 dollarcent en een omzet tussen de $885 en $915 miljoen, met een brutomarge van ongeveer 14,5 procent. De verwachting voor de operationele kosten kwam toen uit op $94 miljoen.

"De vraag naar hard drives in de traditionele computermarkten was in dit kwartaal, zoals verwacht, seizoengebonden, maar de klantvraag was beter dan voorzien", zegt Matt Massengill, bestuursvoorzitter en Chief Executive Officer van Western Digital. "De vraag onder consumenten naar hogecapaciteit-hard drives voor desktops en andere apparatuur, zoals digitale videorecorders, bleef sterk in dit kwartaal. Door dit te koppelen aan een goed uitgebalanceerde omgeving voor vraag en aanbod, ontstond een trend naar een betere prijsomgeving dan we verwachten."

Het bedrijf maakte verder bekend dat de voorraad voor kanaaldistributie van zijn producten tussen de vier en vijf weken ligt. Dat is tevens het niveau van de gehele industrie. Western Digital noemde het nog te vroeg om kwantitatieve vooruitzichten te bieden voor het volgende kwartaal. Vooralsnog kan vastgesteld worden dat er sprake is van normale seizoentrends die in de regel leiden tot lagere volumes, omzet en brutomarges.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/548649). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.