Managed hosting door True

IT-bedrijven jagen deals aan in Q2 2015

 

Megadeals tussen it-bedrijven wereldwijd hebben de groei van de waarde van overeenkomsten het tweede kwartaal van 2015 het sterkst aangejaagd. In dit kwartaal is één van de hoogste bedragen aan deals getekend sinds jaren, namelijk voor een totaal van 127 miljard dollar (116 miljard euro). Dit blijkt uit onderzoek van accountancybedrijf Ernst & Young naar de fusies en overnames bij it-bedrijven.

De meeste deals werden gedreven door cloud-/SaaS-technologieën en door mobility-technologieën. Respectievelijk werden hierdoor ongeveer 340 en 220 deals gesloten. De deals die per stuk  de hoogste waarde hadden, waren overeenkomsten met betrekking tot big data (circa 510 miljoen dollar per deal) en betaal- en financiële technologie (circa vierhonderd miljoen dollar per deal). Volgens Ernst & Young zijn vier van de negen technologieën die de overeenkomsten aanjagen al over de waarde heen die in heel 2014 werd behaald. Deze technologieën zijn it-security, internet of things (IoT), gezondheidszorg technologieën en cloud-/SaaS-technologieën.

Wereldwijd groeide het aantal bekend gemaakte deals tot 1014 deals. Dit is een toename van 16 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2014. Er werden dit kwartaal 226 deals bekend gemaakt met een gemiddelde waarde van 563 miljoen dollar. In totaal hadden deze deals daarmee een waarde van 127 miljard dollar. Dit is een stijging van 142 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2014.

Binnen Europa werden dit kwartaal veel internationale overeenkomsten gesloten. Het aandeel van de internationale deals binnen het totale aantal deals was, met 34 procent, echter lager dan normaal, volgens Ernst & Young. Er werd één internationale overeenkomst gesloten ter waarde van meer dan tien miljard dollar en zeven deals waren één miljard dollar waard.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5443508). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.