Managed hosting door True

LeaseWeb presenteert nieuw partnerprogramma

 

Nieuwe kantoor LeaseWeb in Amsterdam Zuid-Oost

De Nederlandse hostingprovider LeaseWeb heeft een nieuw channel partnerprogramma ontwikkeld om Authorized Reseller Partners een uitgebreider pakket aan producten, services en support te bieden. Het nieuwe vereenvoudigde systeem vervangt LeaseWeb’s vorige Reseller Partner Program, en biedt reseller partners een concurrerender en marktgerichter aanbod waarmee zij grotere potentiële voordelen kunnen realiseren.

Voor het nieuwe programma heeft Leaseweb eerst in de markt rondgekeken en samen met bestaande reseller partners overlegd, zo laat Freek Hemminga, LeaseWeb’s global channels & marketing manager, weten. Daarbij is het nieuwe channel programma ontwikkeld om extra groei te realiseren in het reseller partnerbestand van LeaseWeb. Het partnerbestand van de hostingprovider groeide de afgelopen jaren met 60 procent jaar-op-jaar. Het nieuwe Reseller Partner Programma treedt per direct wereldwijd in werking.

Het nieuwe Reseller Partner Program omvat Leaseweb’s volledige assortiment producten en services, waaronder cloud en CDN-services. Deze waren voorheen niet in het programma opgenomen. Het programma is nu ook concurrerender op gebied van financiële voordelen voor partners, daarbij krijgen zowel bestaande als nieuwe LeaseWeb resellers een breder scala aan support en marketing services toebedeeld.

Ondersteuning

Aan de hand van marktonderzoek naar bestaande partnerprogramma’s concludeerde LeaseWeb dat er geen heldere marktstandaard is voor het berekenen van kortingen voor partners. Het onderzoek maakte ook duidelijk dat verschillende behoeften voor veel resellers in de markt onbeantwoord blijven, waaronder de ondersteuning van leads en sales, ondersteunende trainingen, het beschikbaar stellen van hulpmiddelen via een partnerportal, en marketingsupport.

‘Om resellers te helpen met de uitdagingen binnen de huidige marktomstandigheden, heeft LeaseWeb de inhoud van het partnerprogramma herzien. Met het uitgebreidere pakket aan kortingen en voordelen verhogen wij de concurrentiekracht en de winstgevendheid van onze partners,’ zegt Hemminga. ‘Er zijn nieuwe voordelen aan het programma toegevoegd, waaronder trainingen voor nieuwe partners, business development planning, en een nieuwe service waarmee klanten partners kunnen vinden. Daarnaast bieden we betere promotionele acties, seeding opties, en nog veel meer. Het volledige programma is ontworpen om onze partners te laten groeien en te helpen met hun succes.

6-tier systeem

Het nieuwe partnerprogramma, een ‘6-tier’ systeem, vervangt het oude programma dat vier niveaus kende. LeaseWeb zal voor de huidige Authorized Reseller Partners voor de resterende tijd van dit jaar de originele kortingsniveaus handhaven. Vervolgens zal met deze partners worden samengewerkt om hen over te zetten naar het nieuwe 6-tier systeem.

In aanvulling op het nieuwe partnermodel, maakt LeaseWeb het tevens mogelijk voor resellers om hun reguliere kortingen te combineren met welke online promotionele actie dan ook. Deze maatregel is meteen van kracht en van toepassing op alle nieuwe bestellingen van partners. LeaseWeb heeft hiertoe besloten om potentiële channelconflicten te voorkomen ten aanzien van prijsstelling en promotionele acties.

Hemminga laat weten dat elke bestaande Authorized Reseller Partner ook een partnermanager krijgt toegewezen, om de overgang naar het nieuwe partnermodel zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5438208). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.