Managed hosting door True

Dell start eerste wervingsronde sinds beursexit

 

Ict-leverancier Dell zoekt wereldwijd naar nieuw personeel. In totaal gaat het om ongeveer duizend vacatures. In de EMEA-regio staan ongeveer 450 vacatures open. Volgens het ict-bedrijf is dit de eerste wereldwijde wervingscampagne sinds het bedrijf eind 2013 door oprichter Michael Dell van de beurs is gehaald.

Voor de Nederlandse organisatie gaat het om ongeveer twintig arbeidsplaatsen waarvoor een nieuwe medewerker wordt gezocht. Functies die openstaan zijn onder meer een technische verkoopvertegenwoordiger voor grote klanten, personeel voor de ondersteuning van aanbestedingen en een channel-manager voor grootzakelijke resellers. Ook zoekt het bedrijf een 'strategisch partner en development-manager systeemintegratoren voor Dell Software Benelux'.

De aandacht van de ict-leverancier is verschoven van een pure hardwareleverancier naar producten en diensten op het gebied van security, data analyse, mobility en datacenters voor de volgende generatie infrastructuren. Sinds de ict-leverancier de krampachtige focus op kwartalen en aandeelhouders heeft losgelaten is er volgens het ict-conern ook meer aandacht voor r&d en de lange termijn.

Reorganisatie

In 2008 voerde Dell nog een grote reorganisatie door. Het bedrijf schrapte toen 140 banen in Nederland waarbij enkele tientallen mensen met een vast dienstverband het bedrijf moesten verlaten.

Dell telt wereldwijd ruim honderdduizend medewerkers. In Nederland werken er ongeveer 520 mensen bij het ict-bedrijf.

Zakelijke markt

Oprichter Michael Dell vertelde in 2014 op Dell Solution Summit in Brussel, dat zijn bedrijf ongeveer 85 procent van de omzet haalt uit de zakelijke markt en ongeveer 15 procent behaalt op de consumentenmarkt.

Het bedrijf heeft nauwe banden met Intel. Volgens Dell is zijn bedrijf goed voor 15 procent van de omzet van Intel, doordat in Dell-apparatuur Intel-chips worden gebruikt. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5431252). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.