Managed hosting door True

Sentia neemt zakelijk hoster Nines over

 

Overname

Hosting- en clouddienstverlener Sentia uit Nieuwegein neemt branchegenoot Nines uit Utrecht over. Met de overname hoopt Sentia zijn positie in de markt voor hybride hosting van bedrijfskritische platformen en applicaties te verstevigen. Nines blijft voorlopig onder eigen naam actief maar maakt formeel onderdeel uit van Sentia Group. De twintig medewerkers van Nines verhuizen van Utrecht naar Nieuwegein.

Door de schaalgrote die door de overname ontstaat hopen beide leveranciers een breder dienstenpakket aan te bieden. Beide bedrijven bieden zowel private als publieke cloud-infrastructuren op basis van Amazon Webservices en Microsoft Azure.

Sentia Group heeft in Nederland ongeveer 150 medewerkers in dienst. Het is actief onder de merknamen Sentia en ReasonNet. Het bedrijf levert onder andere hosting- en clouddiensten aan banken en verzekeraars als Allianz, Triodos Bank, Unigarant en Achmea. Nines werkt onder andere voor Independer, Rabobank, Medicore en Trust.

Begin 2015 lijfde Sentia het bedrijfonderdeel PaaSplaza van SaaSplaza in.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5428904). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.