Managed hosting door True

Tulip verkoopt Commodore aan Yeahronimo

 

De verkoop van Commodore International BV is rond. Tulip Computers en Yeahronimo Media Ventures hebben definitieve overeenstemming bereikt met betrekking tot de overname van Commodore.

De nu afgeronde overname is overeenkomstig de intentieverklaring zoals deze tussen de ondernemingen is gesloten per 27 december 2004. Tulip Computers ontvangt van Yeahronimo 24 miljoen euro in gedeeltelijke betalingen waarbij de laatste betaling uiterlijk 2010 zal plaatsvinden. Met deze overname verkrijgt Yeahronimo wereldwijd de controle over het merk Commodore ten behoeve van een verder te ontwikkelen entertainment concept.

Deze overname betekent de overdracht van alle rechten met betrekking tot het merk Commodore inclusief het productengamma, de recentelijk gestarte projecten en partnerovereenkomsten, en de licentierechten van Commodore ten aanzien van de Direct-to-TV joystick.

Transactie
Van het totale transactiebedrag van 24 miljoen euro zal 4,5 miljoen euro  onafhankelijk zijn van de omzetontwikkeling van Yeahronimo en vanaf heden in termijnen worden voldaan. Ten aanzien van de overige 19,5 miljoen euro is overeengekomen dat deze overeenkomstig een overeengekomen schema in jaarlijkse tranches wordt voldaan waarbij bandbreedtes zijn opgesteld die gekoppeld zijn aan de omzetontwikkeling van Yeahronimo. Deze betalingen zullen vanaf 2006 aanvangen. Middels verschillende vormen van garanties heeft Tulip Computers zekerheid ten aanzien van de toekomstige betalingen verkregen.

Tulip Computers blijft via haar dochter 2L International actief als distributeur van Commodore in het verkoopnetwerk van Yeahronimo.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/536180). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.