Managed hosting door True

Peapod levert Interceptor

 

Peapod kondigt de samenwerking aan met Guardian Angel voor de distributie van ”Interceptor”, een plug-and-play Intrusion Prevention systeem.

De Interceptor kan aanvallen tegenhouden die nog onbekende zwakke plekken uitbuiten. Web-servers zijn kwetsbaar voor de meest destructieve aanvallen, namelijk die op applicatieniveau. Deze nieuwe vorm van aanvallen, toegepast door hackers of ingebouwd in wormen en virussen, maken gebruik van zwakke plekken in onder andere web- en database-servers. Firewalls en intrusion detectiesystemen bieden onvoldoende bescherming. Terwijl intrusion detectiesystemen slechts signaleren dat er een aanval is, blokkeert Guardian Angel Interceptor de aanval ook daadwerkelijk en wordt die zo afgeslagen. Interceptor wordt tussen het internet en de webserver geïnstalleerd en controleert alle verkeer tussen het internet en de HTTP, FTP, MS-SQL en Mail servers (SMPT en POP3). Behalve het blokkeren en registreren van verdachte verzoeken, kent Guardian Angel Interceptor ook een actief hacker-ontmoedigingsbeleid, de ”intrudor-lockout”. Hierbij wordt de aanvaller automatisch de toegang ontzegd op alle achterliggende servers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5352). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.