Managed hosting door True

Ericsson spant rechtszaken tegen Apple aan

 

Patent en copyright

Het Zweedse technologiebedrijf Ericsson daagt Apple voor de rechter. Apple verkoopt mobiele producten die gebruik maken van gepatenteerde technologie, zonder hiervoor licentiekosten aan Ericsson te betalen. In Amerika lopen hier al rechtszaken over. Nu is de strijd ook in drie Europese landen losgebarsten, waaronder Nederland.

Ericsson heeft patent op basistechnologieën in mobiele telefoons. Apple verkoopt producten die gebruik maken van deze technologieën, zonder hier licentiekosten voor te betalen. Het patentconflict is al gaande in de Verenigde Staten, maar nu heeft Ericsson ook Apple in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koningkrijk, voor de rechter gesleept. Dat meldt het Amerikaanse persbureau Bloomberg.

Licentieovereenkomst

Tot midden januari 2015 betaalde Apple voor deze licenties aan Ericsson. Maar na het verlopen van de overeenkomst lukte het de partijen niet om een nieuwe overeenkomst te sluiten. Dit is voor Ericsson aanleiding geweest om een zaak tegen Apple aan te spannen. Apple op zijn beurt is ook naar de rechter gestapt om om antwoord te krijgen op de vraag of de vergoeding die Ericsson voor de licentierechten vraagt wel reëel is.

Volgens Kasim Alfalahi, verantwoordelijk voor de bewaking van intellectueel eigendom bij Ericsson, heeft iedereen een licentie nodig om de technologieën te gebruiken, ongeacht om welk bedrijf het gaat.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5265834). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.