Managed hosting door True

Siemens en TopIT sluiten overeenkomst

 

Fabrikant Siemens en distributeur TopIT slaan de handen ineen voor een ADSL modem management systeem. Met het nieuwe Tango Subscriber Management (TSM) platform slaan Siemens Communications en TopIT distributie een nieuwe weg in op het gebied van ADSL remote service.

Het platform realiseert modembeheer op afstand, configuratie en onderhoud van breedband- en netwerktoepassingen bij de abonnee thuis of op de zaak. Het TSM-platform functioneert op basis van een Tango server en een DSL modem van Siemens. Medio juni kunnen ook modems van andere fabrikanten worden aangesloten. Het systeem is geschikt voor het beheer van 200.000 tot meer dan 1 miljoen modems. Het nieuwe platform verschaft een end-to-end monitor middel waarmee de abonnee - ongeacht de locatie - gebruik kan maken van deze toepassing. Hiermee zou een bezoek van een service technicus ter plekke overbodig worden.

Tijdens de installatie van een breedbandtoepassing bij de abonnee is de Tango server software in staat om persoonlijke informatie of ISP-settings direct naar de modem van de abonnee te sturen. Ook informatie over registratie en diagnose kan op reguliere basis naar de TSM-server worden gestuurd. Met TSM maakt de beheerder op afstand een diagnose van een bepaald probleem en biedt vervolgens direct een oplossing aan. De abonnee kan kiezen voor automatische monitoring of ondersteuning op aanvraag. Ook de groot zakelijke markt die haar ADSL-modempark beheerd wil zien kan gebruik maken van dit managementsysteem.

TSM is een op HTML en Java gebaseerd systeem en kan met gebruik van een web browser worden geactiveerd. Toegang tot het TSM systeem op afstand is mogelijk waardoor bijvoorbeeld ook de helpdesk van een ISP hierop kan worden aangesloten voor de ondersteuning van haar abonnees.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/526476). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.