Managed hosting door True

CeBIT 2015

EEN ondersteunt netwerk start-ups EIT ICT Labs

 

Multi touch wall met Kupla (bubble) user interface: een door EIT ICT Labs ondersteunde ontwikkeling.

Het Europese ict-innovatieplatform EIT Labs sluit een samenwerkingsovereenkomst met het ondernemersnetwerk EEN (European Enterprise Network). Doel is het Europese netwerk voor start-ups te versterken en veelbelovende startende bedrijven in contact te brengen met investeerders en potentiële partners. De overeenkomst wordt ondertekend op de ict-vakbeurs CeBIT, die van 16 tot en met 20 maart in Hannover plaatsvindt.

De samenwerking tussen de twee organisaties wordt formeel bekrachtigd op 17 maart in Hal 9 op de stand van de EEN. In het kader van deze coöperatie presenteren twintig startups uit zeven landen zich op het zogeheten Future Match-podium. Zij maken daarbij gebruik van het online matchmaking- platform van EEN. Tot het twintigtal behoort het Nederlandse Athom met zijn digitale assistent Homey. Deze spraakgestuurde assistent regelt in een huis de techniek: van licht tot muziek, van verwarming tot tv en IP-camera's. Het apparaat kan via natuurlijke spraak - door diegene die in huis is - worden bediend. Homey kan ook onderweg via een smartphone-app worden bewaakt en bediend.

Op de CeBIT is Hal 16 de locatie die specifiek is ingericht voor startende bedrijven die meedoen aan de innovatiewedstrijd Code_n. Thema dit jaar het internet der dingen (IoT: Internet of things). Naast Athom, dat ook hiervoor is geselecteerd, is ook de Nederlandse start-up ULU aanwezig, dat pioniert met een analysesysteem voor bestuurders van voertuigen. ULU zit op de High Tech Campus in Eindhoven.

EIT ICT Labs en EEN

EIT ICT Labs is een organisatie die onder de vlag valt van het European Institute of Innovation & Technology. Het in 2010 opgericht instituut wordt ondersteund door een consortium van bedrijven, onderzoekscentra en universiteiten uit diverse EU-landen. EIT ICT Labs investeert en ondersteunt veelbelovende jonge ict-bedrijven in Europa met behulp van een aantal subsidieregelingen. In 2014 werden bijvoorbeeld 24 startups opgenomen in het accelerator-programma dat zich richt op verdere internationalisering van bedrijven binnen Europa. Daarnaast beschikt EIT ICT Labs over een netwerk van zo'n 120 partners.

Het Enterprise Europe Network (EEN) ondersteunt ondernemers bij innoveren en ondernemen in Europa. Het netwerk bestaat uit ruim zeshonderd organisaties in ruim vijftig landen. In Nederland maken de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Kamer van Koophandel deel uit van dit Europese Netwerk.

CeBIT 2015

Ict-specialisten kunnen zich via Computable gratis registreren voor CeBIT 2015.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5239921). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.