Managed hosting door True

ICT'er krijgt 1,5 procent meer loon

 

Meer geld

Werkgeversvereniging ICT en de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie hebben een nieuwe cao ondertekend voor de Informatie-, Communicatie en Kantoortechnologie-branche (ICK). In de afspraken voor 2015 is onder meer een loonsverhoging van 1,5 procent vastgelegd. De afspraken gaan met terugwerkende kracht per 1 januari 2015 in en hebben een looptijd van een jaar.

Over het algemeen zijn de leden van de bonden tevreden over het resultaat. Maar sommige leden hadden op meer loonsverhoging gerekend. Ze hopen bij de onderhandelingen voor 2016 een grotere stap te maken in de groei van hun salaris.

CNV Dienstenbond schrijft in een reactie op de nieuwe cao: 'Dat er echt werk gemaakt moet worden van het aan de slag houden van oudere medewerkers in de ict.' Wat de bond betreft is het aanpassen van seniorendagen onvoldoende en moeten werkgevers en personeel zich actief inspannen om medewerkers in de gelegenheid te stellen om tot hun pensioenleeftijd gezond aan het werk te blijven. 'Hopelijk worden daarin in 2015 stevigere stappen gezet', aldus CNV.​

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5226848). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.