Managed hosting door True

‘IBM schrapt wereldwijd 12.000 banen’ (update)

 

IBM

IBM zou voorbereidingen treffen voor een grootschalige reorganisatie. Daarbij gaan volgens de laatste berichten niet 111.000 maar 12.000 banen verdwijnen. Dit melden diverse bronnen aan de hand van informatie van een journalist van zakentijdschrift Forbes.

IBM vertelt Reuters dat er gedacht moet worden aan enkele duizenden banen.  Die ontslagen zouden ook over een langere periode verspreid worden. Nieuwswebsite TechChrunch noemt daarbij expliciet het getal van 12.000.

IBM is al een paar jaar bezig met de transitie tot een leverancier van software en ict-diensten, waaronder de cloud. De reorganisatie zou dan ook met die transformatie te maken hebben. Vorig jaar werden bijvoorbeeld al twee grote bedrijfsonderdelen van de hand gedaan. Zo werd de klantenservice in 2013 verkocht aan Synnex voor 505 miljoen dollar. De serverdivisie ging begin 2014 naar Lenovo wat gevolgen had voor 7500 medewerkers van IBM.

In 2013 had IBM 431.212 medewerkers in dienst, zo blijkt uit hun eigen jaarverslag. Wat de reorganisatie voor de Nederlandse tak zal betekenen is nog niet bekend en een IBM woordvoerder mag niet reageren op de reorganisatiespeculaties. Vorig jaar meldde Computable dat IBM in 2014 ongeveer vijftienduizend banen wereldwijd wilde schrappen en daar een miljard dollar voor budgetteerde. In 2012 had IBM ongeveer vierduizend medewerkers in Nederland. ‘Big Blue’ is in meer dan 160 landen actief.

Een woordvoerder van IBM Benelux laat weten dat IBM vorig jaar nog 45.000 mensen aanwierf.  "Op dit moment heeft de onderneming wereldwijd 15.000 vacatures openstaan voor nieuwe talenten in groeidomeinen zoals cloud, analytics, security, sociale en mobiele technologie.  Dit bewijst dat IBM zijn vaardigheden blijft (her)verdelen om tegemoet te komen aan de opportuniteiten die we in de markt zien." Daarbij laat de woordvoerder weten: "Er is 600 miljoen USD gereserveerd voor een herbalancering van ons personeelsbestand.  Dit komt overeen met een paar duizend mensen, een fractie van het aantal dat gerapporteerd werd." 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5221363). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.