Managed hosting door True

Nederland ICT blij met uitstel 'Wet BGL' voor VAR

 

De behandeling van de ‘Wet invoering Beschikking geen loonheffingen’ (BGL) is tot nader order uitgesteld. Het kabinet gaat op zoek naar een ander alternatief voor de VAR (verklaring arbeidsrelatie). Nederland ICT zegt blij te zijn met het uitstel, omdat in haar ogen de maatregelen ervoor zouden zorgen dat het voor opdrachtgevers minder aantrekkelijk wordt om zelfstandigen in te huren. Ook vond de branchevereniging de voorgestelde maatregelen geen oplossing voor het probleem van schijnzelfstandigheid.

Het kabinet heeft toegezegd om naar alternatieven te kijken en die te bespreken met de verschillende organisaties. VNO-NCW en MKB-Nederland hebben al laten weten dat zij graag in gesprek gaan met het kabinet over hun eigen ideeën, waarin de ondernemingsorganisaties al enkele suggesties gedaan hebben. Nederland ICT, die de twee werkgeversorganisaties steunt, vindt het een goede zaak dat het kabinet kijkt naar een sectorale insteek voor de aanpak van de problematiek van schijnzelfstandigheid.

Nederland ICT noemt zicht voorstander van 'proportionele oplossingen die het probleem van schijnzelfstandigheid effectief aanpakken, en daarnaast voorkomen dat bonafide opdrachtgevers huiverig worden om zelfstandigen in te huren.' Het uitstel van de behandeling van de BGL betekent dat aan de huidige regeling vooralsnog niets verandert. Werkgevers zullen aan ingehuurde zzp'ers dus gewoon om een VAR moeten vragen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5215933). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.