Managed hosting door True

Siebel Systems sluit partnerovereenkomst met Cronos

 

Siebel Systems heeft een partnerovereenkomst gesloten met Cronos, een in de Benelux opererende e-business integrator.

Deze overeenkomst is onderdeel van de nieuwe strategie die Siebel Systems onlangs heeft aangekondigd. Deze strategie is erop gericht ondernemingen uit het midden- en kleinbedrijf (MKB) in staat te stellen succesvol te opereren op het gebied van verkoop, marketing en dienstverlening. De strategie bestaat uit een combinatie van drie speerpunten, te weten een klantgericht go-to-market model, geselecteerde partners en een in de praktijk bewezen CRM-aanbod. Cronos is één van de eerste van het select aantal aan te stellen partners voor Siebel Systems in de Benelux.

De partnerovereenkomst stelt Siebel Systems en Cronos in staat de gezamenlijke expertise in te zetten om MKB-ondernemingen te helpen aantoonbare bedrijfsresultaten te verwezenlijken. Cronos richt zich met Siebel Professional Edition en Siebel CRM OnDemand op de volgende branches in het MKB: automobielbranche, farmaceutische industrie, telecommunicatie, het bankwezen en financiële dienstverlening.

‘Met Cronos zijn wij in staat ons go-to-market model voor het MKB verder invulling te geven, dankzij hun kennis van en ervaring in de automatiseringsmarkt voor het MKB,’ aldus Sandra Wasseur, senior marketing director Western Europe. ‘Deze partnerovereenkomst is een uitbreiding op ons directe verkoopteam voor het MKB. Marktpenetratie in het MKB is een belangrijk component voor de nieuwe groeifase voor Siebel Systems, ook in de Benelux. De strategie die wij hiervoor hebben ontwikkeld, is gebaseerd op meer dan tien jaar ervaring en marktleiderschap.’

‘Dankzij onze contacten in de dagelijkse praktijk met het midden- en kleinbedrijf ontdekten wij dat in deze markt een tot nu toe onbeantwoorde vraag bestaat naar in de praktijk bewezen, complete CRM-oplossingen ter vervanging van de min of meer geïmproviseerde oplossingen in de vorm van spreadsheets, zelf gemaakte tools voor contactbeheer en bestaande, oudere software,’ aldus Thierry Callaerts, iRelate Partner van Cronos. ‘Het MKB is zeer gebaat bij geavanceerde technologie van een leverancier die over de nodige ervaring beschikt met de commerciële toepassing van systemen voor essentiële bedrijfsprocessen als verkoop, marketing en serviceverlening. Om aan deze behoefte te kunnen voldoen, hebben wij gekozen voor het verkopen en implementeren van de Siebel-oplossingen die specifiek voor het MKB zijn ontwikkeld. Om dit optimaal te kunnen doen, krijgen wij dezelfde trainingen en hebben de volledige beschikking over hetzelfde verkoop- en marketingmateriaal als de verkoopmedewerkers van Siebel Systems. Bovendien is er een optimaal proces om informatie over potentiële afnemers met Siebel Systems te delen, zodat kanaalconflicten worden voorkomen.’

Siebel Systems is de enige CRM-leverancier die kleine en middelgrote ondernemingen de keuze biedt tussen een ’hosted’ en een lokaal geïmplementeerde oplossing. In beide gevallen wordt de basis gevormd door een in de praktijk bewezen technologieplatform dat het resultaat is van meer dan tien jaar ontwikkeling en een investering van ruim 2 miljard dollar in R&D.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/521501). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.