Managed hosting door True

Meest gelezen onderwerpen Computable 2014

Capgemini en Awards trekken meeste lezers

Artikel over bankroet Be Informed best gelezen

 

Problemen in projecten met Capgemini, de nominaties voor de Computable Awards en ontwikkelingen rondom Windows. Dat zijn de onderwerpen die het vaakst terugkeren in de top vijftien van meest gelezen artikelen op Computable.nl. Het best gelezen artikel ging over het veelbesproken faillissement van Be Informed. Hier is het overzicht van de meest gelezen artikelen op www.computable.nl in 2014.

2014 zal voor Capgemini niet de boeken in gaan als een rustig jaar. Het was een roerig jaar voor de dienstverlener. In de lijst van meestgelezen artikelen op Computable staan vier verhalen over Capgemini. Op de zesde plaats staat een artikel uit maart 2014 waarin vakbonden de aangekondigde salarismaatregelen hekelen: ‘Ordinaire salarismaatregel van Capgemini’. Op de achtste plaats is een bericht geëindigd over het besluit van de SVB om de stekker uit een door Capgemini ontwikkeld systeem te trekken. Het artikel Equihold's kruistocht tegen Capgemini staat op de elfde plaats. Dat gaat over een rechtszaak die ondernemer Kenneth Berkleef heeft aangespannen. Hij eist tientallen miljoenen euro's ter compensatie van een faillissement waarvoor hij het ict-bedrijf verantwoordelijk houdt. In het artikel dat als vijftiende is geëindigd in de Computable-lijst stelt Berkleef dat Capgemini contact met Indiase ontwikkelaars verbood.

Andere veelgelezen artikelen gaan over de nominatie van zestig kanshebbers voor de Computable Awards 2014 (tweede plaats) en de 10 nominaties voor partnerprojecten (zevende plaats).

Ook de ontwikkelingen rondom Microsoft besturingssysteem Windows hielden de gemoederen bezig. 'Windows 8.1 gaat op zwart na update' is het op twee na meest gelezen artikel. Het opinie-artikel met de titel: Windows gaat nog wel (even) mee, van Computable-expert Chris van Werkhoven eindigt op de viertiende plek. Opinies doen het sowieso goed, het artikel 'ICT-stelsel bij de overheid is rot' van partner bij ict-maatschap Ockham en criticus van overheids-ict, René Veldwijk, staat op de dertiende plaats van meestgelezen artikelen op Computable in 2014. Ook het expertartikel ‘Trusteer Rapport biedt schijnveiligheid’, gepubliceerd in 2013 wordt veel gelezen (vierde plek). Volgens Computable-expert Henri Koppen is in mei 2014 de Chromebook eigenlijk nog toekomstmuziek (9).  

Ordina

Eind januari 2014 concluderen de Rotterdam School of Management en de Erasmus Universiteit dat de weerstand tegen het nieuwe werken groeit (vijfde plek).

In het artikel Ordina en Quint ontkennen aantijgingen Zembla (10) spreken de dienstverleners beschuldigingen van onrechtmatigheden bij aanbestedingen tegen. Toch wordt een onderzoek gestart. Daarvan moeten in januari 2015 de eerste resultaten bekend worden.

Meest gelezen

De ranglijst van meest gelezen artikelen wordt aangevoerd door een artikel over het faillissement van de implementatietak van de Apeldoornse bedrijfsautomatiseerder Be Informed.

Een artikel over het staken van een groot Be Informed-project bij UWV eindigt op de twaalfde plek van meest gelezen artikelen van de website (zie overzicht in kader).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5213087). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.