Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

VeliQ op drie in de Main Software 50

 

VeliQ staat op de derde plaats in de Main Software 50, een jaarlijkse lijst van meest succesvolle onafhankelijke Nederlandse softwarebedrijven. Kort daarvoor verscheen de Deloitte Technology Fast50, waarin VeliQ op 30 staat, met circa 500 procent groei. Verder noemen de analisten van Frost & Sullivan in een recent marktrapport VeliQ een Enabling Technology Leader.

Main Capital Partners is een fondsmanager met een focus op de softwaremarkt en snelgroeiende bedrijven met een internationale expansiestrategie. Zij beheren drie Private Equity-fondsen en organiseren ook elk jaar de Main Software 50. Doelstelling daarvan is meer zichtbaarheid te geven aan succesvolle Nederlandse softwarebedrijven en de gehele sector beter op de kaart te zetten. In de lijst van 2014 staat VeliQ op de derde plaats. Charly Zwemstra, managing partner Main Capital: 'VeliQ heeft een indrukwekkende prestatie geleverd door van plek 49 (2013) naar de derde plaats te stijgen, met name gedreven door schaalbare internationale groei via partners”.

De Deloitte Technology Fast50 is een jaarlijks terugkerende verkiezing van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in Nederland, op basis van de percentuele omzetgroei in vijf jaar. Programmamanager en partner bij Deloitte, Martin Wabeke zegt. 'Ook dit jaar komen we een aantal ondernemingen tegen die al eerder in de top 50 zijn geëindigd of hoge ogen hebben gegooid als Rising Star. Zij weten hun groei goed vast te houden. Dit jaar zien we veel zogenaamde enablers in de lijst, zoals VeliQ. Dat zijn bedrijven die met hun techniek invulling geven aan het begrip netwerkorganisatie. Daarnaast is aan de inschrijvingen te zien dat de hightech-productie in Nederland leeft en iets is om trots op te zijn.'

Frost en Sullivan heeft analisten en consultants die continu een groot aantal markten onderzoeken. Als onderdeel daarvan identificeren zij ook bedrijven die investeren in nieuwe technologieën, om een superieure klantbeleving te creëren, of bestaande applicaties substantieel te verbeteren. In het kader daarvan vindt Frost & Sullivan dat VeliQ de Enabling Technology Leader is. Technologisch marktleider worden is nooit eenvoudig geweest, maar in de huidige competitieve en onzekere economische markt, met snel veranderende klanten, helemaal niet.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5193946). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.