Managed hosting door True

Centric treedt weer toe tot Nederland ICT

Aanwas nieuwe leden leidt niet automatisch tot groei

 

Handen schudden

Branchevereniging Nederland ICT heeft de afgelopen maand dertien nieuwe leden mogen verwelkomen, waaronder de terugkeer van ict-dienstverlener Centric. Die was eerder wel lid, maar via een andere werkmaatschappij. Het aantal leden komt hiermee op 574. Opvallend is ook het lidmaatschap van Wanzo uit Rotterdam. Dit is een startende dochteronderneming van het Chinese bedrijf Shandong Wanzo Software Technology die ict-outsourcingdiensten aanbiedt.

Nederland ICT zegt een sector te vertegenwoordigen met een omzet van dertig miljard euro, die werk biedt aan een kwart miljoen mensen. Van het aantal leden behoort zo'n 80 procent tot het midden- en kleinbedrijf behoort. De branchevereniging stelt dat ook de top vijftig grootste ict-bedrijven in Nederland lid is, maar die claim is wat discutabel, nu blijkt dat Centric - behorend tot de top tien Nederlandse automatiseerders - geen lid was van Nederland ICT.

Woordvoerder Michel van Schie legt uit dat Centric eigenlijk al jarenlang lid was van de vereniging, maar door veranderingen in de bedrijfsstructuur even was afgehaakt. Nu is de werkmaatschappij Centric Netherlands weer lid geworden namens het bedrijf. Desondanks erkent Van Schie dat de claim 'top vijftig grootste ict-bedrijven' niet 100 procent hard gemaakt kan worden. Een aantal grote ict-partijen, zoals Accenture en Tele2, blijken nog geen lid te zijn. 'Er worden wel gesprekken gevoerd, maar sommige bedrijven hebben bepaalde interne overwegingen om geen lid te worden van een branchevereniging.'

Plus en min

Naast 'grote jongen' Centric en outsourcer Wanzo zijn nog vijf andere ict-dienstverleners recent lid geworden van de branchevereniging: 1001 ICT Diensten, Inphos IT, GuardData, H&R Automatisering en TCC The Computer Company. Daarnaast hebben de softwarebedrijven Blue10 en GMT Europe, hardwareleverancier Lay3rs 3dprinting, ict-wervings- en trainingsbureau Procam en de webbedrijven On-d-mand en Synergy Online zich als nieuw lid aangemeld.

Volgens woordvoerder Van Schie betekent de aanwas van nieuwe leden niet automatisch dat de vereniging flink aan het groeien is. 'Er zijn natuurlijk ook opzeggingen, bijvoorbeeld om bedrijfseconomische redenen of door fusies en overnames. Het beeld is momenteel dat de plussen en minnen elkaar opheffen. Maar we kunnen pas een definitief beeld geven aan het eind van het kalenderjaar.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5192261). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.