Managed hosting door True

EC gaat akkoord met overname Imtech ICT

 

Groen licht

De Europese Commissie gaat akkoord met de overname van de ict-divisie van Imtech door het Franse bedrijf Vinci. Volgens de toezichthouder heeft de overname van Imtech Ict door Vinci geen gevolgen voor de concurrentie op de markt voor ict-diensten.

Moederbedrijf Imtech kondigde de verkoop van zijn ict-divisie, Imtech ICT, eind augustus 2014 aan. De verkoop, die 255 miljoen euro oplevert, moet het geplaagde bedrijf helpen zijn financiële situatie te verbeteren. De Franse bouw- en constructiegigant Vinci ziet goede mogelijkheden om Imtech ICT in te lijven en te integreren in de eigen organisatie. Vinci is actief in meer dan honderd landen en telt 191.000 werknemers.

Imtech ICT telt 2402 werknemers, zij treden in dienst bij de Franse onderneming. Vinci wil dat Imtech ICT door gaat op de ingeslagen weg. De activiteiten zijn winstgevend, maar Imtech stootte de tak af om geld te krijgen om schulden te voldoen na een aantal mislukte bouwprojecten. Imtech ICT behaalde in 2013 een omzet van ongeveer 740 miljoen euro. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5188359). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.