Managed hosting door True

Sharp versterkt EU-divisie informatiesystemen

 

Sharp hoofdkantoor Europa

Het Europese hoofdkantoor van Sharp staat in Groot Brittannië

Sharp Electronics Europe versterkt het management van zijn Europese divisie voor informatiesystemen. Het bedrijf maakt 22 oktober 2014 drie nieuwe benoemingen bekend in het management-team van de Europese organisatie. Die benoemingen moeten de groei in Europa verstevigen.

Tetsuji Kawamura is benoemd tot chief marketing officer en president van Sharp Electronics Europe. Jun Ashida is benoemd tot president van de divisie Information Systems en Alexander Hermann is benoemd tot de nieuwe vice-president Document Solutions Europe. Sharp Europe zegt zo een duidelijke koers uit te zetten om haar Europese Information Systems-divisie te versterken. Het nieuwe team richt zich op een groeistrategie van Sharp in de markt voor informatiesystemen.

Volgens Tetsuji Kawamura laten de divisies voor de zakelijke markt een stabiele groei en winstontwikkeling zien. Kawamura werkt sinds 1984 bij Sharp en maakte in 2011 de overstap naar Europa. Tot voor kort was hij president van de Europese Information systems-divisie, waarbij hij leiding gaf aan de ontwikkeling en uitvoering van Sharps korte- en langetermijnstrategieën voor zowel de divisie Document Solutions als de divisie Visual Solutions. Jun Ashida is sinds 1989 bij Sharp in dienst en bekleedde voorheen de rol van general manager, global sales- en marketing-manager bij de Document Solutions-divisie in Japan. Daar was hij verantwoordelijk voor sales-, marketing- en productstrategie voor de Document Solutions-producten in Europa en de VS.

Alexander Hermann trad in 2004 aan als president van Sharp Electronics Switzerland. In zijn meest recente functie als regio-directeur voor Centraal-Europa bij Document Solutions was hij verantwoordelijk voor Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en de Benelux. Volgens Sharp is onder leiding van Hermann de Document Solutions-divisie in de Centraal-Europese regio uitgegroeid tot een van de meest winstgevende Sharp-divisies in Europa.

Recente opdrachten

Sharp haalde in Nederland recent een aantal opdrachten binnen bij gemeenten. Het bedrijf sloot een vijfjarig contract met vier Noord-Hollandse gemeenten voor de levering, het beheer en het onderhoud van multifunctionals en de bijbehorende software. De gemeente Assen gunde een order aan Sharp en het bedrijf levert een servicecentrum voor de ondersteuning van multifunctionals aan de Drechtsteden.

Sharp biedt verschillende oplossingen voor documentbeheer. Het gaat zowel om hardware, software als aanvullende diensten en varieert van multifunctionele kantoorprinters (mfp’s) tot grote productiesystemen. In november 2013 lanceerde het bedrijf de oplossing Cloud Portal Office, een samenwerkingstool voor dataopslag en verbetering van workflow en document-processen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5187384). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.