Managed hosting door True

Samsung en Centric formaliseren samenwerking

 

Handen schudden

Ict-dienstverlener Centric en de Zuid-Koreaanse ict-leverancier Samsung hebben hun samenwerking geformaliseerd. De bedrijven werkten als sinds het begin van 2014 samen, maar hebben die samenwerking nu officieel gemaakt in een strategisch partnership. Door de strategische samenwerking krijgt Centric toegang tot beschikbare commerciële en technische bronnen van Samsung. Ook moeten gezamenlijke klanten beter ondersteund worden door technische trainingen, verkoop-ondersteuning en advies.

Centric en Samsung werken samen op het gebied van cloud computing, het nieuwe werken, internet of things, mobility, mobile security en digitale retailoplossingen. Door de handen ineen te slaan hopen beide leveranciers hun klanten een beter aanbod te kunnen bieden binnen verschillende productcategorieën waaronder tablets, printers, lcd- en grootformaat-monitors en cloud-apparatuur. Beide leveranciers richten zich op infrastructurele omgevingen en zijn actief binnen de publieke sector, zorg en retail.

Directeur zakelijke oplossingen van Samsung Nederland, Erik Swart, licht toe dat hij Centric voornamelijk ziet als een innovatieve ict-partij op het gebied van retailoplossingen. 'We gaan in de komende maanden bekijken welke concrete proposities we samen kunnen ontwikkelen.'

Samsung Nederland opende 25 september 2014 zijn Executive briefing center. Dat is een nieuwe bedrijfsruimte tegenover het Nederlandse hoofdkantoor in Delft waar de leverancier allerlei zakelijke oplossingen toont. Swart gaat binnenkort met Centric om de tafel over het zichtbaar maken van gezamenlijke oplossingen in dat centrum.

Grote ambitie

Samsung heeft de ambitie om in 2020 tot de vijf grootste bedrijven ter wereld te behoren. Het bedrijf wil in dat jaar een omzet van vierhonderd miljard dollar behalen. Om dat te realiseren, moet het bedrijf fors groeien in de zakelijke markt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5183388). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.