Managed hosting door True

Oracle OpenWorld

Mark Hurd: Bedrijven moeten moderniseren

Oracle-co-CEO waarschuwt voor ontwikkelingen op IT-markt

 

OpenWorld 2014

Mark Hurd

Bedrijven moeten moderniseren, willen ze kunnen overleven. Dat is de boodschap van ceo Mark Hurd tijdens zijn keynote op Oracle OpenWorld, dat deze week in San Francisco wordt gehouden.

Veel applicaties die organisaties gebruiken, zijn inmiddels een jaar of twintig oud. Ze zijn ontwikkeld in het tijdperk voor internet, voor social en voor mobile. In zo’n 75 procent van de gevallen gaat het om maatwerkapplicaties die precies zijn afgestemd op de behoeften van de betreffende organiatie. Dat maakt de bedrijven en deze programma’s zeer inflexibel. ‘Meer dan 80 procent van het it-budget gaat op aan het onderhoud van deze applicaties’, zegt co-ceo Mark Hurd. ‘Bedrijven moeten gewoon blijven draaien, er moet verkocht worden, omzet worden gedraaid, dus er is geen ruimte of tijd voor innovatie. Daarbij ken ik geen enkele ceo die een blanco cheque aan zijn cio geeft om de it-omgeving te moderniseren. Sterker nog, de meeste bedrijven moeten het vandaag de dag met kleinere budgetten doen.’

Naar standaard applicaties

Hurd waarschuwt voor de ontwikkelingen op de it-markt. Op dit moment is 90 procent van alle data ter wereld in de afgelopen twee jaar gecreëerd.De hoeveelheid data zal in 2020 50 keer zo groot zijn, voorspelt Oracle.

Het aantal internet devices was in 2012 negen miljard, in 2020 zullen dat er vijftig miljard zijn. Tegen die tijd zal een derde van alle data in de cloud staan. ‘Dat betekent dat organisaties moeten moderniseren, willen ze overleven.’ Bedrijven moeten zichzelf afvragen hoe ze van hun inflexibele systemen over kunnen stappen op standaard, eenvoudig in te zetten, mobiele, sociaal geïntegreerde applicaties die real time data en besluitvorming mogelijk maken. Het mag niet verbazen dat Oracle daarvoor verschillende oplossingen kan aandragen, niet in de laatste plaats het gisteren gepresenteerde Oracle Cloud Platform dat klanten hun databases en applicaties met één druk op de knop naar de cloud laat verplaatsen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5178301). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.