Managed hosting door True

Digitale economie is hoofdthema CeBIT 2015

 

Het hoofdthema voor CeBIT 2015 is 'd!conomy'. Dat is een samenvoeging van de begrippen digitalisering en economie. Beursorganisator Deutsche Messe wil met het thema de nadruk leggen op de economische kansen die digitalisering en ict bieden voor bedrijven, overheden en de maatschappij als geheel. De organisator van de internationale vak- en handelsbeurs maakte het thema bekend tijdens een bijeenkomst in Hannover.

Beursorganisator Deutsche Messe wil tijdens CeBIT 2015 'd!conomy" ingaan op de wijze waarop ict bestaande bedrijfsmodellen en markten verandert. Volgens Oliver Frese, directielid van de beursorganisator, hebben de huidige ict-ontwikkelingen de vaart om de verhoudingen binnen sectoren volledig te ontwrichten.

Hij wijst op de snelheid van ontwikkelingen op het gebied van cloud computing, mobility, social media en security en de gevolgen die dat heeft voor bedrijven, overheden en de maatschappij als geheel. Die ontwikkelingen zullen aan bod komen op de verschillende inhoudelijke sessies die tijdens de beurs georganiseerd worden. De sessies worden geleid door ruim honderd sprekers uit het vakgebied.

Frese: 'De ontwikkeling van nieuwe bedrijfsmodellen, productieprocessen en producten wordt steeds meer bepaald door digitalisering, technologie en ict. Kleine bedrijven krijgen bijvoorbeeld toegang tot de globale markt. Maar er zijn ook kansen voor de politiek en maatschappij. Vandaar dat we ook aandacht schenken aan de Digitale Agenda, regelgeving en standaardisatie.'

Het thema d!conomy komt in het rijtje van eerdere thema's als 'datability' (2014) en 'shareconomy' (2013). Datability is een samentrekking die het gebruik en de mogelijkheden van data aangeeft en 'shareconomy', staat voor het delen van kennis, ervaringen, tools en diensten en het bieden van gezamenlijke toegang tot die informatie en middelen.

In een eerdere ceremonie werd China benoemd tot partnerland van de beurs die van 16 tot 20 maart 2015 plaatsvindt in Hannover.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5173732). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.