Managed hosting door True

Pink Elephant rugsponsor Go Ahead Eagles

 

Coert Tempelman, operationeel directeur van Pink Elephant (links), en Edwin Lugt, voorzitter Go Ahead Eagles (rechts)

It-dienstverlener Pink Elephant is shirtsponsor geworden van eredivisieclub Go Ahead Eagles uit Deventer. De naam van het bedrijf prijkt dit seizoen op de rug van het shirt van de voetbalclub. Met de sponsoring wil Pink Elephant zijn naamsbekendheid in Nederland verhogen. Na verschillende overnames en fusies verdween het bedrijf in 2000 van de Nederlandse markt, maar maakte het in 2008 weer zijn rentree.

Tijdens de ondertekening van de sponsorovereenkomst sprak GA Eagles-directeur Jelle Beuke met trots over de samenwerking: 'Pink Elephant is net als Go Ahead Eagles een ambitieuze eredivisionist in zijn tak van sport. We zijn trots dat dit bedrijf ons prachtige shirt gaat sieren.'

Pink Elephant werd in 2008 op de Nederlandse markt nieuw leven ingeblazen door Willem Middelburg, oprichter van Pink Elephant in de jaren tachtig. In 1993 werd het bedrijf overgenomen door Roccade (PinkRoccade). Dat bedrijf ging in 2004 op in Getronics (GetronicsPinkRoccade). In 2007 werd Getronics overgenomen door KPN. De merkrechten van Pink Elephant (intellectueel eigendom, logo en naam) kwamen na de overname door KPN in handen van het Canadese Pink Elephant. Willem Middelburg bereikte met de Canadezen overeenstemming over het gebruik van de bedrijfsnaam in Nederland.

In 2011 werd Pink Elephant opnieuw overgenomen, ditmaal door it-dienstverlener Nobel. Na de integratie herdoopte Nobel begin dit jaar het bedrijf in Pink Elephant (met uitzondering van de hardwaredienstverlenings-tak).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5157763). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.