Managed hosting door True

Regus gaat Philips-icoon Evoluon exploiteren

 

Kantoorverhuurder Regus gaat het beroemde Evoluon in Eindhoven beheren en exploiteren. Hierover is overeenstemming bereikt met Philips. Het discusvormige Evoluon, waar al veel congressen en evenementen plaatsvinden, wordt nu ook ingericht met vergader- en werkplekken voor grote en kleine bedrijven. Het gebouw, in 1966 geopend, was een tijdlang een icoon van technologische vooruitgang. Bezoekers konden op een tentoonstelling zien én voelen met welke innovatieve producten Philips bezig was. In 1989 deed het museum uit geldgebrek de deuren dicht.

Roger Perrin, algemeen directeur van Regus Innovation: 'Met de ervaring die we wereldwijd hebben opgedaan in de ondersteuning van zowel startende bedrijven als grote ondernemingen willen we het Evoluon deels inrichten als innovatie- en ondernemingscentrum voor starters van binnen en buiten de Brainport regio.'

Op de informatierijke website evoluon.org is terug te vinden dat Louis Kalff, de huisvormgever van Philips, het Evoluon ontworpen heeft. De opening was in 1966, ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het concern in Eindhoven. De futuristisch ogende 'Kalffs-oester' was een idee van Frits Philips en moest de technologische vooruitgang zichtbaar maken. Computers maakten al vroeg deel uit van de tentoonstelling. Bezoekers mochten overal aan zitten om te ondervinden hoe techniek werkt. In 1989 deed het museum uit geldgebrek de deuren dicht.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5152973). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.