Managed hosting door True

Forrester stelt groei ICT-markt naar beneden bij

 

Crisis

Het Amerikaanse onderzoeksbureau Forrester Research heeft zijn voorspelling voor de groei van de wereldwijde ict-markt aangepast. Ging het bureau begin dit jaar nog uit van een groei van 5,5 procent, nu verwacht het voor 2014 een groei van 3,9 procent. Ook de prognose voor 2015 is naar beneden bijgesteld: geen 8,1 procent maar 5,6 procent. Forrester had in januari al een slag om de arm genomen: het wankele economische herstel maakt scherpe voorspellingen lastig.

Ondanks de bijstelling wijst Forrester er op dat met name consumentgerichte ict-bestedingen de komende tijd blijven toenemen, met name in de Verenigde Staten. De Amerikaanse markt is goed voor bijna de helft van de ict-uitgaven wereldwijd (totaal 2014: 2,2 biljoen dollar). Nieuwe ontwikkelingen als software-as-a-service (SaaS), marketing-apps, mobiele apparaten en tablets, big data en analytische software en slimme bedrijfsproces-apps versnellen de vraag naar ict-oplossingen.

Daarnaast, benadrukt Forrester, zullen de investeringen in backofficesystemen toenemen, mede om de nieuwe ict-ontwikkelingen goed te kunnen opvangen. Het bureau verwacht hier op wereldwijde schaal een toename van de bestedingen van 3,4 procent in 2014 en 6,7 procent in 2015.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5151576). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.