Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Leaseweb voegt reseller functionaliteit toe

 

Leaseweb CDN, onderdeel van het wereldwijd opererende hosting services merk Leaseweb, heeft reseller functionaliteit toegevoegd aan zijn hoge-capaciteit content delivery network (cdn). Via een gebruiksvriendelijk control panel en een volledige set api’s, worden Leaseweb Partners in staat gesteld om een wereldwijde cdn-service aan hun klanten aan te bieden en zo in te spelen op de groeiende vraag naar online video en rich media content.

De nieuwe reseller functionaliteit van LeaseWeb CDN is onder andere bedoeld voor value added resellers (var’s), it-consultants, internetbureaus, system integrators en managed services providers. De functionaliteit is beschikbaar via selectieve programma’s van het Leaseweb Partner Network (LPN).

De cdn-service is in eigen huis ontwikkeld en werd in 2013 op de markt gebracht. Het gaat om een cdn op basis van pure ssd die gebruikmaakt van een groeiend aantal Superpop’s wereldwijd, met grote hoeveelheden compute en caching power. De toegevoegde reseller functionaliteit stelt Leaseweb-partners in staat om snel en eenvoudig een cdn-service voor hun klanten in te richten. De functionaliteit biedt onder andere gemakkelijke configuratiemogelijkheden, uitgebreide managementopties en Restful-api’s.

Voorgaande cdn’s maakten vaak gebruik van veel verschillende servers op een groot aantal locaties. Leaseweb CDN gebruikt een beperkt aantal krachtige nodes - zogeheten Superpop's - op strategische locaties wereldwijd. De Superpop’s zijn verbonden met een van de grootste ip-netwerken ter wereld, met meer dan 4.0 Tbps aan beschikbare bandbreedte. Leaseweb CDN heeft zijn Superpop’s momenteel strategisch gepositioneerd in Europa (Amsterdam, Frankfurt), de Verenigde Staten (Manassas, San José), en Azië (Singapore). Binnen een maand zal een nieuwe Superpop live gaan in Miami.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5146374). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.