Managed hosting door True

'ICT-uitgaven Benelux boven Europees gemiddelde'

Forrester voorspelt ICT-investeringen 2014

 

groei cijfers vergrootglas grafiek

De ict-investeringen in de Benelux zullen in 2014 uitkomen op ruim 49 miljard euro. Dat is een groei van 3,5 procent ten opzichte van de ict-uitgaven in 2013. De groei ligt hoger dan het Europees gemiddelde van 2,3 procent groei. Dat stellen analisten van Forrester die de verwachte ict-investeringen van 2014 onder de loep namen. Volgens de analisten bepalen de uitgaven aan software voor het grootste deel de groei. Forrester voorspelt dat de uitgaven aan software met 5 procent stijgen.

De groei wordt volgens de marktonderzoekers vooral bepaald door investeringen in programmatuur voor sales en marketing, mobiele applicaties, analytische software en software voor de analyse van informatie uit grote databestanden (big data).

Volgens de analisten stijgen de uitgaven aan ict-adviesdiensten met 4 procent. De onderzoekers verachten dat door het aantrekken van de Nederlandse economie de Benelux-uitgaven aan hardware en telecomdiensten ook met 4 procent zullen stijgen.

Volgens de marktonderzoeker doen de Benelux, Groot-Brittannië en Scandinavische landen het beter dan landen als Duitsland Italië, Ierland en Spanje. De ict-uitgaven in die landen groeit volgens de onderzoekers tussen de 1 en 2 procent. De groei in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Griekenland en Portugal blijft volgens de marktonderzoekers  steken onder de 1 procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5137562). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.