Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Lexmark helpt partners met channel-audits

 

Lexmark biedt haar loyale partners aanvullende ondersteuning met de uitbreiding en verdere formalisatie van haar channel audit-programma in 2014. Lexmark garandeert hiermee eerlijke concurrentie voor haar partners. Deze activiteiten onderstrepen de vastberadenheid van Lexmark om contractbreuk en illegale praktijken te voorkomen, met behoud van marktintegriteit via duidelijke distributiekanalen.

Door regelmatige, willekeurige audits is Lexmark in staat die zeldzame partners die proberen het productaanbod te misbruiken te ontmaskeren. Lexmark voert deze audits al bijna twee jaar uit en formaliseert en breidt ze nu verder uit in de gehele EMEA-regio. Het uiteindelijke doel is eerlijke concurrentie binnen deze markt en meer vertrouwen in alle partners van Lexmark te realiseren.

Het programma is succesvol gebleken in het identificeren van aanbiedingsfraude - zoals het ten onrechte aanbieden van afgeprijsde cartridges - en ongeautoriseerde parallelimport van producten naar de EMEA (wat illegaal is). Lexmark heeft deze praktijken door deze audits teruggedrongen en gepaste sancties toebedeeld, zoals het beëindigen van overeenkomsten over projectprijzen, het beëindigen van contracten met dealers en het vergoeden van de schade.

Om de zichtbaarheid binnen de gehele distributieketen te vergroten, heeft Lexmark de track en trace-mogelijkheid van producten op basis van serienummers tot ver buiten de interne systemen uitgebreid. Elk product heeft een uniek serienummer, waardoor producten vanaf nu getraceerd kunnen worden bij alle eerstelijnspartners in Europa.

Individuele productstromen worden gedocumenteerd vanaf het eerste verkooppunt tot aan de detailhandel. Hierdoor is Lexmark in staat grijze marktactiviteiten, zoals fraude met het aanbod en parallel geïmporteerde producten, nauwkeuriger te identificeren en op te volgen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5085925). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.