Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Nouvité haalt NEN-ISO/IEC 27001

 

Cloud service-provider Nouvité is na een externe audit door Quality Management Systems International (QMS) beloond met het ISO/IEC 27001:2005 certificaat op het gebied van informatiebeveiliging.

De ISO 27001-norm specificeert eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, bewaken, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd information security management systeem (isms). Het isms is ontworpen met het oog op adequate en proportionele beveiligingsmaatregelen die de informatie afdoende beveiligen en vertrouwen bieden.

Het verkrijgen van dit ISO-certificaat toont aan dat de it-dienstverlener uit Woerden de processen op het gebied van informatiebeveiliging goed op orde heeft en daarmee voldoet aan de hoogste standaarden als het gaat om de beveiliging van haar eigen informatie als ook die van haar klanten. Ook het onlangs in gebruik genomen Nouvité Smart Datacenter in IJsselstein is integraal onderdeel geweest van de externe audit.

'Voor onze klanten is het van het allergrootste belang dat hun data te allen tijde goed beveiligd is', zegt Johan Stienen, business development manager bij Nouvité. 'Ons isms vormt het fundament voor de manier waarop wij de data van onze klanten en van onszelf beschermen. Het is gebaseerd op de ‘plan-do-check-act’ methodiek, waarmee wij continu nagaan of alle veiligheidsprocedures goed werken. Deze ISO-certificering is het bewijs dat klantdata bij ons in goede handen is en de bevestiging dat onze procedures en optimalisatieprocessen goed zijn ingeregeld.'

Nouvité levert advies, ontwerp, realisatie en beheerdiensten op bedrijf kritische ict-infrastructuuroplossingen op locatie van relaties en als hoogwaardige cloud services vanuit het 100 procen groene Nouvité Smart Datacenter. Centraal bij Nouvité staat het bieden van optimale 7x24 beschikbaarheid, veiligheid en mobiliteit van gegevens en functionaliteit tegen een flexibel service- en pay-as-you-use prijsmodel. Nouvité werkt nauw samen met leveranciers als NEC, Cisco, Microsoft, VMware en Veeam. De dienstverlener is in 2008 opgericht en heeft vestigingen in Woerden, Den Bosch en IJsselstein.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5072394). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.