Managed hosting door True

Plasmon lid van compliance-werkgroep

 

Plasmon, leverancier van professionele storage-systemen, is toegetreden tot de Compliance and Management of Electronic Information (CMEI) werkgroep.

Deze werkgroep is begin deze maand ingesteld door het Internet Law & Policy Forum en bestaat uit gerenommeerde ICT-leveranciers. Gezamenlijk ontwikkelen zij algemene richtlijnen die bedrijven ondersteunen bij het voldoen aan internationale wet- en regelgeving op het gebied van elektronische informatievoorziening en -archivering.

Plasmon levert sinds 1985 optische archiveringsoplossingen en heeft de afgelopen jaren essentiële veranderingen geconstateerd op het gebied van data-opslag bij bedrijven en overheden. De druk om daarbij te voldoen aan wet- en regelgeving, rechten te beschermen en tóch optimaal gebruik te maken van alle beschikbare informatiebronnen, is groter dan ooit. De CMEI werkgroep geeft daaraan invulling. Plasmon zal aan de werkgroep bijdragen met technologische zowel als bedrijfskundige expertise op het gebied van compliante archiveringsoplossingen.

‘De activiteiten rond compliance-strategieën vinden nu nog vaak geïsoleerd per bedrijf plaats,’ aldus Steve Tongish, director of marketing (EMEA) van Plasmon. ‘Adviesbureaus definiëren regels en leveranciers ontwikkelen producten die vervolgens door bedrijven worden geïmplementeerd. Daarbij mist het gevoel voor een gemeenschappelijk doel. Niet zo verwonderlijk dus, dat veel bedrijven moeite hebben hun verplichtingen op dit gebied na te komen. De CMEI werkgroep bundelt de kennis en ervaringen van alle stakeholders, zodat een algemene compliance-strategie kan worden vastgesteld. Plasmon werkt daaraan graag mee.’

De CMEI werkgroep werkt aan de ontwikkeling en publicatie van best practices, checklists en samenvattingen van relevante wet- en regelgeving. Dat zal leiden tot een algemene compliance-leidraad. De werkgroep zal bovendien een reeks forumdiscussies organiseren waar technologieleveranciers, toezichthoudende instanties, politici en andere experts hun visies kunnen uitwisselen wat betreft de invloed van wetgeving op eindgebruikers. Daar wordt ook de basis gelegd voor aanbevelingen en richtlijnen waarmee bedrijven compliance kunnen realiseren zónder de effectiviteit van de bedrijfsactiviteiten aan te tasten.

Andrew Konstantaras, executive director van het overkoepelende Internet Law & Policy Forum (ILPF) over de samenwerking: ‘Het is een goede zaak dat topspelers in de ICT-industrie samenwerken om één van de belangrijkste problemen van dit moment aan te pakken. Alleen zo kunnen steeds betere compliance-oplossingen ontstaan.’

Naast Plasmon bestaat de CMEI werkgroep uit Hitachi Data Systems, HP, Network Appliance, Open Text, Oracle, Sun Microsystems en Veritas Software Corporation. De werkgroep zal samenwerking zoeken met publieke en private partijen om de samenwerking tussen bedrijven, technologie en regelgevende instanties verder te verbeteren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/506928). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.