Managed hosting door True

Nieuw RFID-concept van SAP en Intel

 

SAP en Intel introduceren een nieuw RFID-concept. Het concept maakt RFID-technologie gebruikersvriendelijker en vereenvoudigt RFID-implementaties.

De implementatie van RFID-technologie brengt nu nog allerlei problemen met zich mee, zoals hoge kosten, ingewikkelde integratie van eigen technologie en technologie van derden, complexe systeemarchitectuur met een brede reeks hardwareleveranciers en de opkomst van nieuwe standaarden. Het nieuwe RFID-concept van SAP en Intel lost deze problemen op.

Met het nieuwe concept kunnen bedrijven RFID-hardware direct in hun back end-systemen en bedrijfsprocessen integreren. Dit is een optimale oplossing voor minder complexe omgevingen. Bedrijven met een omgeving met veel verschillende apparaten van verschillende leveranciers kunnen voor het beheren van de apparatuur de hulp inroepen van een partner. Hiervoor heeft SAP zijn partnernetwerk verder uitgebreid.

De oplossing van SAP en Intel is te implementeren op alle op Intel gebaseerde RFID back end-hardware, zoals servers, en op front end-hardware van elke leverancier, zoals desktops, notebooks en RFID-lezers. De ’plug and play’-omgeving die zo ontstaat, maakt de acceptatie van RFID-apparatuur gemakkelijker. Intel levert bovendien de technologie die nodig is om via het SAP NetWeaver-platform een oplossing te bieden voor het beheer van de apparaten.

Bedrijven kunnen ook apparaten voor het vastleggen van niet-intelligente en intelligente data - ongeacht de hardware en de leverancier - combineren tot één complete RFID-oplossing. Daarnaast is de reader hardware in het nieuwe concept intelligenter en kan hierdoor probleemloos integreren in een systeeminfrastructuur, zoals SAP Auto-ID Infrastructure.

‘De implementatie van RFID-technologie binnen bestaande bedrijfsprocessen zal de hoeveelheid data aanzienlijk doen toenemen,’ legt Abhi Talwalkar, vice-president en algemeen directeur van Intel Digital Enterprise Group uit. ‘Om de kosten te verlagen en de flexibiliteit van bedrijfsprocessen te vergroten, moeten intelligente systemen een solide basis bieden voor slimme, nauwkeurige beslissingen. En dat is wat wordt gerealiseerd met de nieuwe platformbenadering van Intel en SAP die is gebaseerd op open standaarden en geschikt is voor allerlei bedrijfstakken.’

Partners van Intel en SAP gaan een belangrijke rol spelen bij het op de markt brengen van dit nieuwe concept. Nieuwe partners zullen de diensten van bestaande SAP partners op het gebied van apparaatbeheer aanvullen. In het nieuwe concept worden data direct uitgewisseld tussen de hardware van de reader en bedrijfsapplicaties. Daarnaast levert Intel intelligente readers die SAP oplossingen direct kunnen voeden met leesresultaten. Dit maakt het beheren van de verschillende RFID-apparaten echter niet overbodig. En hierop richten bestaande SAP partners voor apparaatbeheer zich. Deze monitortaken moeten daarnaast goed geïntegreerd zijn in SAP Auto-ID Infrastructure.

‘Met deze benadering zijn we weer een stap dichter bij onze visie,’ zegt Claus Heinrich, lid van de executive board van SAP. ‘Flexibele bedrijfsnetwerken en feeling met de wereld om ons heen worden werkelijkheid door de inzet van RFID. Hierdoor worden bedrijfsprocessen sneller en kunnen we beter aanvoelen wat er gebeurt en hierop reageren. Doordat we ons netwerk van RFID-partners uitbreiden, kunnen onze klanten zelf kiezen welke RFID-oplossing het best bij hun behoeften past.’

De oplossing van Intel en SAP omvat ook mySAP Supply Chain Management, waarmee ook de toeleveringsketen klaar is voor RFID. Dit betekent een betere integratie van partnerapparatuur en apparatuurbeheer door partners, certificatie voor standaard Physical Markup Language-berichten van RFID-apparaten en een compositieplatform op basis van SAP NetWeaver dat eenvoudig is te koppelen aan het tool dat de partner gebruikt voor apparaatbeheer. Dit platform heeft de ’look and feel’ van een SAP oplossing. Intel levert een standaardarchitectuur waarmee gebruikers RFID-apparaten direct kunnen integreren in de bedrijfsoplossingen van SAP. Daarnaast biedt Intel gebruikers toegang tot zijn RFID Lab in Munchen en biedt het bedrijf ondersteuning vanuit zijn Intel Solution Service-organisatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/501563). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.