Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

McAfee breidt MSP-programma uit

 

McAfee breidt zijn Managed Service Provider (MSP)-programma uit. Hiermee wil het bedrijf partners helpen in te spelen op veranderende marktbehoeften, nu steeds meer klanten op zoek zijn naar mogelijkheden om beveiliging als een managed service af te nemen. Voor het eerst zullen nu ook McAfee hardware-appliances aangeboden worden aan managed service providers (msp’s), via een aantrekkelijk pay-as-you-go model.

Hiermee beschikken msp’s over een breder en krachtiger aanbod van managed security services. Via het McAfee MSP-programma hebben partners nu toegang tot McAfee Next Generation Firewall, McAfee Enterprise Security Manager, McAfee Network Security Platform en McAfee Advanced Threat Defense. Daarnaast breidt McAfee het aantal softwareproducten uit dat beschikbaar is via het MSP-programma, onder andere met zijn portfolio aan authenticatie-oplossingen.

Er is een duidelijke verschuiving gaande in de markt, waarbij klanten steeds vaker kiezen voor beveiligingsoplossingen via managed services. Deze vraag komt direct terecht bij partners. Partners die deze managed security services leveren, kunnen klanten helpen om it-middelen vrij te maken die anders ingezet zouden worden voor het onderhouden van steeds complexer wordende beveiligingsomgevingen. Daarnaast kijken organisaties naar msp’s voor hulp bij het terugdringen van investerings- en/of Capex-kosten voor it-beveiliging.

Veel msp’s bieden nu managed security services op basis van een on-demand contract of als abonnement om in deze vraag te kunnen voorzien. McAfee’s antwoord op deze marktverandering is een uitbreiding van zijn MSP-programma, om partners toegang te bieden tot meer technologieën en tot commerciële modellen waarbij zij niet alle risico’s dragen. Volgens een onderzoek dat in opdracht van McAfee is uitgevoerd door Infotech Research Group, zullen managed en hosted services implementaties de komende twee jaar met 35 procent toenemen.

Met de uitbreiding van het MSP-programma wordt ook McAfee’s Security Connected-strategie uitgebreid naar managed service providers. Msp's kunnen het breedste portfolio aan managed security services aanbieden, via de technologie van één leverancier. Tegelijkertijd profiteren ze daarmee van mogelijkheden voor gecentraliseerd beheer, dat de beheerkosten en -complexiteit van hun platforms terugbrengt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5003427). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.