Managed hosting door True

Imtech is weer verwikkeld in omkoopschandaal

 

Na de fraudezaak rond het pretpark in Polen en het boekhoudschandaal met projecten in Duitsland in 2013 is Imtech nu verwikkeld geraakt in een smeergeldaffaire in Zwitserland. Directeuren van de ict-dochteronderneming Fritz & Macziol zouden een hoge ambtenaar hebben omgekocht en voor ettelijke miljoenen een of meerdere overheidsdiensten hebben opgelicht met valse facturen. Dit meldt De Telegraaf. In een reactie stelt Imtech dat er een onderzoek is gestart.

In de persverklaring heeft Imtech het over mogelijk onethisch zakelijk gedrag, inclusief dure geschenken en amusement. Het bedrijf is een intern onderzoek gestart en zegt volledige medewerking te verlenen aan de Zwitserse justitie. Het in 2006 overgenomen Duitse bedrijf Fritz & Macziol doet veel zaken met overheden in Duitsland en Zwitserland. In dat laatste land zou de dochteronderneming goed zijn voor een omzet van 25 miljoen euro. Er werken daar 45 man.

Het Zwitserse Openbaar Ministerie (OM) is op 31 januari een strafrechtelijk onderzoek gestart, meldt De Telegraaf. Het onderzoek richt zich onder meer op de voormalige bestuursvoorzitter en een directeur van de Imtech-dochter. De ict-dienstverlener heeft de krant laten weten de directeur van het Zwitserse onderdeel inmiddels op non-actief te hebben gezet. 

Gefêteerd

Volgens De Telegraaf is de affaire in Zwitserland groot nieuws en heeft die al de kop gekost van een plaatsvervangend directeur-generaal van het Statssekretariat für Wirtsschaft (Seco). Tussen 2009 en 2011 zou Fritz & Macziol voor ruim 21 miljoen euro aan opdrachten hebben verworven van verschillende overheidsdiensten, waaronder Seco. Daarbij zou de Imtech-dochter de overheid voor vele miljoenen hebben opgelicht. Om dit mogelijk te maken kocht de toenmalige directie van Fritz & Macziol tenminste een hoge ambtenaar om van Seco. Die werd onder meer gefêteerd op luxe reisjes en VIP-kaarten voor voebalwedstrijden, zo berichten verschillende Zwitserse media.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5003050). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.