Managed hosting door True

‘Bloedbad’ aan ontslagen bij Dell

 

Ontslag

Dell brengt zijn wereldwijde personeelsbestand met een ‘klein percentage’ terug, maar wil niet zeggen om hoeveel banen het gaat. Gezien de 113.000 medewerkers die het bedrijf wereldwijd heeft, kan een klein percentage al gauw grote aantallen betekenen. Geruchten gaan dat het om ruim vijftienduizend arbeidsplaatsen gaat. Bronnen dichtbij het pc-bedrijf spreken van een ‘bloedbad’.

In het najaar van vorig jaar haalde Michael Dell zijn bedrijf van de beurs om als private onderneming verder te gaan. Dat was noodzakelijk om de organisatie te kunnen herstructureren om zo de tegenslagen op de pc-markt het hoofd te kunnen bieden. Ook wil Dell grootzakelijke bedrijven beter kunnen bedienen in hun toenemende vraag naar mobiele en cloud gebaseerde it-vereisten. Doel van de ontslagronde is het versimpelen van de klantenondersteuningsstructuur binnen het bedrijf. Daarnaast komen de afdelingen Consumer en Commercial onder één paraplu te hangen en wordt de ‘up sell’ in lijn gebracht met Pro Support en verbeterd.

'Geen commentaar'

Bronnen dichtbij het hoofdkantoor van Dell lieten aan The Register weten dat het management van Dell iedere vergaderruimte heeft gereserveerd en dat iedere hr- en beveiligingsmedewerker aan het werk is. De ontslagen vallen in alle divisies, ook al zijn er op bepaalde afdelingen de afgelopen tijd al flinke klappen gevallen. Dell reageerde op het bericht door te laten weten dat ‘een klein percentage’ medewerkers een vertrekregeling heeft geaccepteerd, maar dat het bedrijf ook gewoon vacatures blijft uitzetten. Verder worden er geen mededelingen gedaan, aldus Dell.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4995247). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.