Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Copaco stapt met 3D Systems in 3D printen

 

Copaco en 3D Systems hebben een overeenkomst gesloten voor de distributie van Cube 3D printers, scanners en supplies. Hiermee zet Copaco een eerste stap in de wereld van 3D printing.

'In 3D Systems hebben wij een partner gevonden die al bijna dertig jaar actief is op het gebied van 3D printing. Het uitgebreide assortiment bestaat uit printers, scanners voor persoonlijk, professioneel en industrieel gebruik en verschillende 3D geprinte producten. Daarnaast produceert 3D systems 3D content en handige applicaties waarmee consumenten ook zelf 3D bestanden kunnen maken. Zowel de 3D content als de apps kunnen online worden aangekocht, aldus Harold Bax, Business Director Business Development bij Copaco.

Het aantal 3D printerfabrikanten groeit gestaag, echter bieden niet alle fabrikanten een totaal concept van producten, content, marketingmiddelen en de organisatie die nodig is voor verkoopondersteuning en aftersales zoals reparatie en garantie-afhandeling.

Volgens Christian Dijkhof, senior director global retail sales bij 3D Systems, zien steeds meer consumenten het nut en de voordelen van een 3D printer. Dat staat en valt met goede content en de mogelijkheid om over deze content te kunnen beschikken. 'Omdat niet iedere gebruiker een 3D designer is, levert 3D Systems naast content en apps om 3D files te maken ook een 3D scanner waarmee het eenvoudig is om, zonder kennis van 3D design, objecten te scannen en vervolgens te printen.'

'Door de relaties die Copaco heeft in het resellerkanaal en de efficiënte en flexibele organisatie, zien wij in Copaco een waardevolle partner die 3D printing via veel verkooppunten makkelijk toegankelijk kan maken. Copaco heeft bovendien bewezen succesvol te zijn met het in de markt zetten van nieuwe technologieën waar vooral het begeleiden en trainen van resellers een belangrijke rol speelt.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4976306). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.