Managed hosting door True

ICT-dienstverleners verliezen 2 miljard omzet

 

Crisis

Ict-dienstverleners verloren de afgelopen vijf jaar ruim 2 miljard euro aan omzet. De omzetontwikkeling in de Nederlandse ict-industrie blijft daardoor ver achter bij internationale omzettrends. Dat stelt AME Research uit Meppel.

AME Research monitort jaarlijks de financiële prestaties van Nederlandse ict-bedrijven. Het concludeert in het rapport ICT Top Scorers 2014 dat de financiële kracht van de ict-sector is verzwakt. 'De groei van de markt voor bedrijfssoftware ligt lager dan de inflatie. Alleen als marktverstoringen uitblijven is er in 2014 een kans op enige omzetgroei', aldus directeur Adriaan Meij.

Er zijn ook positieve resultaten te noemen. Volgens het bureau presteren Afas Software en Agrovision naar financiële en internationale maatstaven 'superieur'. Maar Meij toont zich in de samenvatting van het rapport voornamelijk bezorgd. 'Er is meer export nodig naar opkomende markten en hogere tarieven moeten de inflatie compenseren.' Het bureau concludeert dat cloud, big data, social media en business intelligence in 2014 de ict-agenda domineren.

Het bedrijf baseert zijn voorspellingen op een database met daarin vijftig historische kerngegevens en vijftig kengetallen van honderdzestig ict-ondernemingen. Het analyseert financiële data van 75 Nederlandse ict-bedrijven. De onderzochte bedrijven behalen wereldwijd een omzet van meer dan zeshonderd miljard euro en tellen 1,8 miljoen medewerkers. De gegevens zijn ontleend aan de officiële jaarverslagen van de ondernemingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4955029). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Nederland was ooit een koploper op het gebied van ICT.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.