Managed hosting door True

OM krijgt klacht over koersmanipulatie Simac

 

Kleine aandeelhouders van het Eindhovense ict-bedrijf Simac Techniek hebben het Openbaar Ministerie (OM) gevraagd een onderzoek te doen naar vermeende koersmanipulatie door de familie Van Schagen, die het leeuwendeel van het bedrijf bestuurt en bezit. Dit schrijft Het Financieele Dagblad (FD) op basis van de brief die de aandeelhouders een week eerder naar het OM hebben gestuurd. Bestuursvoorzitter Eric van Schagen verwerpt de beschuldigingen.

Volgens de aanklacht probeert de familie Van Schagen de koers kunstmatig laag te houden om het bedrijf zo goedkoop mogelijk van de beurs te halen. Sinds begin september loopt een bod van de familie op de resterende aandelen van drie euro per aandeel, ten opzichte van een prijs destijds van 2,45 euro.

In een reactie tegen de zakenkrant zegt Van Schagen dat het om twee ontevreden aandeelhouders gaat die gezamenlijk een belang van 3,8 procent in Simac houden. Hij denkt dat zij weinig steun hebben onder de overige aandeelhouders.

Volgens het FD zou het zeer uitzonderlijk zijn als het OM gehoor geeft aan het verzoek, omdat een dergelijk onderzoek normaliter alleen wordt gestart wanneer aandeelhouders met een totaal belang van 10 procent of meer daarom vragen.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4929621). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.