Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

ITB2 Datacenters genomineerd voor energie-awards

 

Het nieuwste datacenter van ITB2 Datacenters, een Nederlandse colocatie aanbieder, heeft de finale gehaald van de DatacenterDynamics EMEA Awards 2013. Het gaat om het datacenter van ITB2 in Apeldoorn, dat met een gecalculeerde Power Usage Effectiveness (PUE) van 1,07 ultra-energiezuinig is en daarom als finalist genomineerd is in de categorie ‘Improved Data Center Energy Efficiency’.

ITB2 Datacenters is één van de vier finalisten in de categorie ‘Improved Data Center Energy Efficiency’, tezamen met Telecity Group, Colt en French Customs and Excise Office - DNSCE. Het datacenter van ITB2 is tevens in een tweede finalecategorie benoemd, namelijk ‘Innovation in the Mega Data Center’. In de tweede Award-categorie strijdt het energie-efficiënte datacenter van ITB2 in Apeldoorn tegen drie andere finalisten die innovatieve datacenter ontwerpen hebben neergezet, te weten Facebook, Green Mountain Data Centre - een datacenter in Noorwegen in een voormalige Nato-bunker diep in de rotsen van de Noorse Fjorden -  en Data City Exchange in Birmingham.

Op 12 december 2013 zal bekend worden gemaakt of het datacenter in Apeldoorn zich het energie-efficiëntste en/of het meeste innovatieve datacenter in Europa mag noemen. De jury van de DatacenterDynamics EMEA Awards heeft in totaal binnen dertien categorieën finalisten aangewezen.

'Ik vind alleen het bereiken van een finaleplek bij de DatacenterDynamics Awards al een hele mooie beloning voor onze innovaties in de datacenteromgeving, het is de meest vooraanstaande Award binnen de datacenter industrie', zegt Niels Hensen, directeur en eigenaar van ITB2 Datacenters. 'Ook het feit dat ons datacenter in Apeldoorn tot twee finalecategorieën van de DCD Awards is doorgedrongen, is denk ik veelzeggend.'

'Vanzelfsprekend zou het mooi zijn als wij ook daadwerkelijk tot winnaar worden uitgeroepen', zegt Hensen. 'Maar de twee finaleplaatsen vormen voor mij in ieder geval een bevestiging dat we met het datacenter ontwerp iets unieks hebben neergezet. Zeker als je bedenkt dat we het in de finale van de DCD Awards mogen opnemen tegen wereldspelers zoals Facebook, Telecity Group en Colt.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4927013). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.