Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Ruckus Wireless is Wi-Fi Certified voor Passpoint

 

De Smart Wi-Fi producten van Ruckus Wireless zijn door de Wi-Fi Alliance gecertificeerd voor Passpoint (Hotspot 2.0) technologie. Ruckus Wireless specialiseert zich in het doorontwikkelen van de Wi-Fi technologie en was één van de eerste Wi-Fi fabrikanten die participeerde in het Wi-Fi Certified Passpoint programma van de Wi-Fi Alliance.

Het Wi-Fi Alliance Wi-Fi Certified Passpoint programma heeft als doel een standaard te creëren om Interoperabiliteit tussen Wi-Fi access points en client devices te kunnen waarborgen voor Hotspot 2.0. Met Hotspot 2.0 is het mogelijk om seamless te roamen van 3G/4G-netwerken naar Wi-Fi-netwerken waarmee roaming afspraken zijn gemaakt. Deze roaming afspraken kunnen gemaakt worden tussen service providers, mobiele operators, ondernemingen en alle publieke locaties die Wi-Fi-toegang bieden. De iPhone 5 en Samsung Galaxy S4 smartphones ondersteunen Hotspot 2.0 en de komende tijd zullen er in verschillende releases steeds meer Hotspot 2.0-functionaliteiten beschikbaar komen.

De Wi-Fi Certificied Passpoint certificering geldt voor de Ruckus ZoneFlex Access Points, ZoneDirector WLAN Controllers en SmartCell Gateway. Voor de certificering zijn deze producten getest op Interoperabiliteit met andere Passpoint-certified systemen en devices. Met behulp van Hotspot 2.0 kunnen devices automatisch aanloggen op een Wi-Fi-netwerk van Ruckus en geauthentiseerd worden per sim-kaart, gebruikersnaam/wachtwoord en/of X.509 certificaat. Het device herkent hierna of het Wi-Fi-netwerk ondersteund wordt door hun provider.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4891114). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.