Managed hosting door True

Aantal faillissementen groeit in ICT-sector

 

Failliet

Het aantal faillissementen is in de eerste helft van 2013 toegenomen met 13 procent tot 6817. Dat is een nieuw record. De ict-sector, die de schade de afgelopen jaren beperkt wist te houden, zag het aantal faillissementen de eerste zes maanden van dit jaar het meeste toenemen. In deze sector legden 183 bedrijven het loodje, maar liefst 50 procent meer dan in de overeenkomstige periode vorig jaar. Dit meldt het online portaal Faillissementsdossier.nl.

Volgens Faillissementsdossier.nl hebben binnen de ict-sector  vooral dienstverleners en leveranciers van hardware en kantoortechnologie het behoorlijk te verduren. Met name veel kleinere bedrijven gingen op de fles. Een recent voorbeeld was het op de fles gaan van websitebouwer en adviseur Starsale uit Hengelo. Ondanks dat er wel klanten waren duurde de recessie voor dit bedrijf te lang. De boedel is inmiddels overgenomen door software- en internetbureau The Bean Machine uit Enschede. 

Andere recente faillissementen uit de ict-sector zijn bijvoorbeeld Beaver Software Solutions (Assen), Cistron Internet Services (Alphen aan den Rijn) en Data Teleprojects (regio Rotterdam), Tryllian Solutions (Amsterdam) en Madcap (Hardinxveld-Giessendam).

Lichtpuntje

Over de gehele linie ziet Faillissementsdossier.nl toch ook een lichtpuntje: ten opzichte van het eerste semester vorig jaar is de stijging van het aantal faillissementen in de Nederlandse economie gehalveerd. ‘De cijfers zijn niet florissant, maar het lijkt alsof het iets beter gaat’, signaleert Marcel van den Berg van Faillissementsdossier. ‘Er ontstaat een soort waterscheiding tussen sterke en zwakkere broeders. Het aantal bedrijven dat crisisresistent is, stijgt gestaag.’ De cijfers van juni staven deze conclusie. Ten opzichte van mei daalde het aantal faillissementen de afgelopen maand 14 procent tot 1056.

Provinciaal nam het aantal bedrijven dat omviel het snelst toe in Groningen en Zeeland. Voor geheel 2013 verwacht Faillissementsdossier een stijging van het aantal faillissementen met 12 tot 15 procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4771771). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.