Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Minkels en Intronics tekenen distributieovereenkomst

 

Datacenterfabrikant Minkels is voor de Nederlandse markt een samenwerking aangegaan met distributeur Intronics. De distributieovereenkomst volgt op de overname door Intronics van distributeur Compricon. Intronics zal verschillende datacenterproducten van Minkels in het distributieportfolio opnemen, waaronder modulaire datacenter racks, pdu’s en kabelmanagementaccessoires.

Compricon werd onlangs failliet verklaard en de activiteiten van Compricon worden nu door Intronics gecontinueerd en geïntegreerd in de eigen organisatie. Minkels heeft daarop besloten de distributiesamenwerking met Intronics voort te zetten en productlijnen van Minkels via Intronics aan klanten beschikbaar te stellen. Het totaal aantal distributeurs waarvan Minkels in Nederland gebruik maakt, blijft daarmee gehandhaafd op zeven.

Producten zoals datacenter racks, power distribution units (pdu’s) en kabelmanagementaccessoires worden door Minkels in Nederland uitgeleverd via de zeven distributeurs, waaronder Intronics. Daarnaast is Minkels momenteel bezig met het verder uitbouwen van het partnerkanaal voor complexere datacenterproducten, voor oplossingen zoals Minkels Varidondition DX (datacenter luchtkoeling) en Minkels Varicondition H2O (datacenter waterkoeling). Internationaal werkt Minkels ook aan de uitbreiding van het partnerkanaal, onder andere in Rusland, Oekraïne, Midden-Oosten, Turkije, Italië en de Balkanlanden.

Datacenterkennis bij Intronics

Intronics voert als distributeur een breed assortiment, met verschillende producten op het gebied van datacenterinrichting. 'De oplossingen van Minkels zijn daarop een goede aanvulling', zegt Marc Swolfs, managing director van Intronics. 'De hoogwaardige kwaliteit en de modulaire benadering van Minkels geven hun producten een duidelijk onderscheidend vermogen. Daarnaast willen wij een zo breed mogelijke klantenkring bedienen. De samenwerking met Minkels biedt ons de mogelijkheid om de behoefte-invulling bij onze klanten verder uit te breiden.'

Swolfs ziet ook voordelen in de logistieke benadering van Minkels en de klantspecifieke invulling van behoeften. 'Minkels levert voor ons bijvoorbeeld af op locatie, indien gewenst, waardoor wij zelf minder voorraadhoudend hoeven te opereren. Daarnaast produceren zij veelal klantspecifieke datacenter oplossingen, iets wat goed aansluit bij onze eigen bedrijfsfilosofie.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4750995). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.