Managed hosting door True

APC maakt cijfers over 2004 bekend

 

American Power Conversion (APC) heeft de cijfers bekendgemaakt van het vierde kwartaal en het volledige fiscale jaar 2004, dat eindigde op 31 december 2004.

De omzet over het vierde kwartaal van 2004 bereikte een recordhoogte van US$ 510,8 miljoen, een stijging van 19 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2003 en een stijging van 16 procent ten opzichte van het derde kwartaal. De nettowinst voor het vierde kwartaal kwam uit op US$ 52,8 miljoen, een daling van 9 procent ten opzichte van de US$ 58,0 miljoen hetzelfde kwartaal in 2003. De winst per aandeel over deze periode bedroeg US$ 0,27.

Over het totale boekjaar 2004 steeg de omzet met 16 procent ten opzichte van 2003 naar US$ 1,70 miljard. De nettowinst bedroeg US$ 181,5 miljoen, of US$ 0,90 per aandeel, een stijging van 3 procent ten opzichte van 2003.

Rodger B. Dowdell, President en CEO van APC: ‘Voor het eerst in de geschiedenis van APC hebben we een kwartaal afgesloten met een omzet van meer dan een half miljard dollar en was onze jaaromzet voor het eerst meer dan anderhalf miljard dollar. De groeiende belangstelling voor onze InfraStruXure-oplossingen voor datacenters en serverruimtes heeft hier een aanzienlijke bijdrage aan geleverd. In een jaar tijd is de omzet van onze InfraStruXure-oplossingen met maar liefst 89 procent gestegen. Daarbij bleef de vraag naar onze andere productgroepen constant. ‘

Geografisch gezien zijn de aandelen die de verschillende marktgebieden aan omzet leverden in het vierde kwartaal gelijk gebleven ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2003. Zo waren de VS en Latijns-Amerika samen verantwoordelijk voor 48 procent van de omzet. EMEA leverde 35 procent van de omzet en Azië nam 17 procent van de omzet voor haar rekening.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/458933). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.