Managed hosting door True

Fiorina stapt op bij HP

 

Carly Fiorina verlaat na zes jaar IT-gigant HP. Een meningsverschil met de raad van commissarissen van HP over de te volgen strategie lijkt aan haar vertrek ten grondslag te liggen.

De raad van bestuur van Hewlett-Packard Company maakt vandaag bekend dat Carleton S. Fiorina is opgestapt als chairman en CEO. Dit gaat met onmiddellijke ingang in. Robert P. Wayman, HP's CFO, is benoemd tot CEO op interim basis en benoemd in de raad van commissarissen. Patricia C. Dunn, sinds 1998 bij HP, is benoemd tot non-executive voorzitter van de raad van bestuur, ook per direct.

 

Dunn zegt, namens de raad van commissarissen, het volgende over het vertrek van de CEO: ‘Carly Fiorina kwam naar HP om het bedrijf nieuw elan te geven. Ze had een strategische visie en zette een plan in gang dat HP de mogelijkheden gaf om de concurrentiestrijd aan te gaan en om te winnen. We danken Carly voor haar leiderschap gedurende de laatste drie jaar en we zien er naar uit de uitvoering van onze strategie te versnellen.’

Dat Fiorina niet geheel vrijwillig afstand doet van haar troon mag blijken uit haar eigen commentaar: ‘Hoewel ik betreur dat de raad en ik verschillende opvattingen hebben over hoe de strategie van HP uitgevoerd dient te worden, respecteer ik hun besluit. HP is een fantastisch bedrijf en ik wens alle medewerkers veel succes in de toekomst.’


De raad van bestuur gaat onmiddellijk op zoek naar een nieuwe CEO. Wayman, die al 36 jaar bij HP werkt, zal ook aan blijven als CFO. Het bedrijf verwacht geen aanvullende structurele wijzigingen te gaan doorvoeren, ook niet in de rest van het management.

Het vertrek van Fiorina komt vlak voor de bekendmaking van de financiële resultaten over het eerste kwartaal, op 16 februari 2005. De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering zal op 16 maart worden gehouden.

 

 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/458451). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.